22 / 125
    Kapusta s bramborem a uzeným tempehem. Jídlo které lépe chutná, než vypadá. Pro ty co jedí, tak tam má být původně špek.

    mohla bych poprosit o recept?? vypadá to skvěle🙂)

    13. únor 2014
    frale
    autor

    @brusinka30
    Ingredience:

    1 větší kapusta
    1 cibulka
    máslo
    ½ kg brambor
    uzený tempeh
    sůl a pepř

    1.Jednu větší kapustu zbavíme vrchních tuhých listů i košťálu, nakrájíme ji na nudličky, dáme do hrnce, nalijeme na ni dvě naběračky vařící osolené vody a necháme na okraji plotny pod pokličkou asi 5 minut spařit. Pak ji scedíme.
    2.Na kastrolek dáme máslo, drobně sekanou cibulku, necháme ji lehce zežloutnout, přidáme k ní spařenou zcezenou kapustu, špetku pepře, osolíme a dusíme doměkka.
    3.Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ke skoro hotové kapustě.
    4.Na úplný závěr přidáme na malé kostičky nakrájený uzený tempeh.

    Já to dělám v těžkém litinovém hrnci, ale určitě půjde i v normálním 🙂

    14. únor 2014

    děkuji moc. miluju kapustu, ale zatím jsem nenarazila na dietní recept, když pominu to máslo🙂)) děkuji moc, určitě si uvařím🙂)

    14. únor 2014
    frale
    autor

    @brusinka30 máslo můžeš kliďánko nahradit - já vlastně v tomto receptu používám místo másla ghí. Ale myslím, že by to šlo i s jakýmkoliv rostlinným olejm 🙂

    15. únor 2014

    přemýšlela jsem, že byxh si ghí vyrobila sama, ale nejsem si zcela jistá výsledkem🙂))

    15. únor 2014
    frale
    autor

    @brusinka30 není to těžké. Dávám dvě jihočeská másla, na kousky do kastrůlku. Mám plyn, tak na něj dám rozptylku a na to kastrůlek a pomalu zahřívám. Máslo se rozpustí a začne se vařit, nechám ho probublávat tak půl hodiny. Dělá pěnu, sem tam ji seberu, ale není to nutné. Jakmile začně být takové čisté a průhledné, tak je to ono. Přecedím ho přes plenku do skeničky a uchovávám raději v lednici, ale nutné to není 🙂

    15. únor 2014