30 / 125
    Noky s parmezánem, houbovou omáčkou a špenátem. Celé na ghí.

    Alčo prosím te vypadá to super. Jak funguje to ghí ?

    6. únor 2014
    frale
    autor

    já ho používám skoro všude - tedy do vaření (spíš smažení a restování), normálně místo klasického oleje. Je to zdravější forma tuku, hlavně na to smažení. Má vyšší kouřovou hodnotu (nebo jak se to přesně jmenuje) takže se na něm dá "zdravě smažit". Podle ajurvédy, kterou já mám dost ráda, je to vůbec nezdravější forma tuku. Ajurvéda ho používá i třeba k léčebným nebo kosmetickým úkonům. Dělám si ho doma sama z normálního jihočeského másla. Chceš postup? Dá se ale i koupit.

    6. únor 2014

    @frale kde se dá koupit? příp. můžu poprosit i o ten postup? 😉 díky 🙂

    13. zář 2014
    frale
    autor

    @bobo1 myslíš ghí? Hotové se dá koupit v lepších zdravých výživách, nebo na internetu např. tady
    http://www.gurmankoreni.cz/maslo-ghi-ghee-1kg
    nebo tady
    http://www.spektrumzdravi.cz/ghi-prepustene-mas...
    i jinde. Viděla jsem ho i na farmářských trzích
    a recept, jak na to najdeš také na internetu, např. tady
    http://www.kitchenette.cz/clanek/122-ghi-aneb-p...
    nebo tady
    http://www.ajurveda-brno.cz/ucebnice-ajurvedy/z...
    co se týče doby přípravy, tak já dávám 2 kosty másla a trvá to dost dloho - minimálně 40 minut od té doby co se to začně vařit. Já pěnu nesundavám a pak cedím přes cedník do kterého dám bavlněnou plenku. Recepty se v tomto liší
    ať slouží 🙂

    14. zář 2014

    @frale děkuju :-*

    14. zář 2014