1 / 43
    Chřestová polévka s krutony z Schar Rustico

    Chřestová polévka:
    - 8-12 chřestových výhonků
    - 1 cibule
    - 3 lžíce másla + 1 lžíce na zjemnění
    - 100ml smetany
    - 1.5 litru vývaru (zeleninový/drůbeží)

    Na másle zesklovatíme cibulku, dříve než začne hnědnout zalijeme studeným vývarem, přidáme oloupaný chřest nakrájený na kousky a přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut. Několik kousků chřestu můžeme vyjmout a schovat na ozdobu (nejlépe ty hlavičky, já stihla vyfotit až druhou várku polévky, to už byly všechny sežrané 🙂). Polévku rozmixujeme, vlijeme smetanu, dle chuti dosolíme a dopepříme a ještě chvíli prohřejeme, stáhneme z ohně a přidáme poslední lžíci másla na zjemnění.

    2. čer 2013

    @hailliejade chřestu se stále bojím ☹

    2. čer 2013

    @svoba vůbec není čeho, je vynikající, je fakt, že já měla to samé než jsem ho zkusila, a i s porkem a dýní a teď je miluju 🙂)) doma se podle názvu na chřestovou taky tvářili všelijak a jak si pak mlaskali

    2. čer 2013

    @hailliejade asi se mi nikdy nepovedl ☹

    3. čer 2013