32 / 43
    Bezlepkové mandlové rohlíčky

    Máš to všechno nádherné, fakt hledím. já si ani na vánoce cukroví nepeču, štve mě to těsto, jak to lepí, nejde z toho nic udělat...teda evidentně jen mně, asi je to v rukách:o)

    21. pro 2013

    @loafeer to znám, někdy by to člověk zahodil i s rukama a pak když se mi půl plechu upečeného rozdrobí pod rukama ... ale tak co bych pro manžela neudělala 🙂) asi to chce hlavně vychytat recepty, které fungují

    21. pro 2013

    350g bezlepkové mouky, 100g cukru moučky, 100g strouhaných mandlí (ale příště bych dala spíš ořechy, nebo alespoň půl na půl), 250g másla, 2 žloutky, vanilkový cukr na obalení
    Pečeme na 180st. Teplé je posypu vanilkovým cukrem, když jsem v cukru obalovala, tak byly příliš velké ztráty, rohlíčky jsou po upečení hodně křehké, po vychladnutí už v pohodě.

    21. pro 2013

    možná, že teď by to z té Jizerky šlo líp, ale dřív teda ty vlastnosti BLP mouky byly šílené. Pro manžela bych asi pekla i BLP, ale na sebe kašlu:o)

    21. pro 2013

    @loafeer tak to je jasné, sebe člověk vždycky nějak odbude 🙂) je fakt, že oproti dřívější době je to dnes už "pohoda" ať už co se týká kvality, výběru, dostupnosti, šíře sortimentu ...

    22. pro 2013

    tak to každopádně. Nekdy v 89, kdy to zjstili mně, se vůbec o téhle nemoci nic nevědělo, neexistovaly výrobky a co bylo, bylo hakt humus ( pardon)...no ted je to uplná pohoda. Jsem ráda

    22. pro 2013