37 / 43
    Bezlepkové míša řezy

    na korpus:
    6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm), 1/2 lžičky jedlé sody, 4 lžíce kakaa holandského typu, 6 lžic rostlinného oleje
    na krém:
    250g másla, 500g tvarohu, 150-250g moučkového cukru (dle chuti)
    na polevu:
    hořká čokoláda + trocha másla

    žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu přišleháváme 5 lžic horké vody, smícháme všechny suché přísady na korpus a střídavě s olejem je přidáváme ke žloutkům, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a špetky soli, pečeme na 170st asi 15 minut
    veškeré suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí (mě se to povedlo, takže jsem krém dělala dvakrát 🙂), nejprve jsem vyšlehala máslo do hladka s trochou cukru, pak jsem přidala tvaroh a nakonec dosladila dle chuti

    čokoládu s trochou másla rozpustit ve vodní lázni, nechat trochu zchladnout a nalít na korpus potřený tvarohovým krémem

    na obrázku jsou zdobené ještě jedlým papírem a čokoládovým krémem, jedlý papír je bohužel lepkový, ale z čokoládové polevy šel dobře sundat, takže si manžel taky pochutnal

    30. led 2014

    to je nádhera!

    30. led 2014