1 / 1

    Svalovec se ničí mam pocit pri 60stupnich,takze kdyz se poradne propece nic nehrozi 🙂

    22. lis 2017

    Muzu se zeptat jake jsou u cloveka priznaky? Jak se to projevuje?

    22. lis 2017

    @iv_ka12 Ano, tak jak píši v KZ, nákaza hrozí při špatné tepelné úpravě, proto je nutné celé! maso řádně propéct nebo provařit (svalovec nepřežívá 58°C, doporučuje se však min 70°C). Např. uzení svaloce nezničí.

    23. lis 2017

    @kaatty26 První, tzv. střevní fáze (po pozření opouzdřených larev, které se vyskytují v mase nakaženého zvířete se v žaludku pouzdra natráví a živé larvy putují do střeva, kde se zavrtají do sliznice) se projevuje zejména bolestmi břicha, zvracením a průjmem a trvá cca týden.
    Druhá, tzv. migrační a svalová fáze (larvy pronikají ze střeva do krve a putují do příčně pruhovaného svalstva, kde se znovu zapouzdří) se pak projevuje v závislosti na množství larev v těle nakaženého. Projevuje se hlavně horečkou, únavou, otoky, vyrážkou a bolestmi v postižených svalech.

    23. lis 2017

    Můj muž myslivec divočáky domů nosí, z každého jde vzorek na veterinu a až potom se smí konzumovat. Dobrý příspěvek 🙂

    23. lis 2017

    @hanica83 moc dekuji ☺

    23. lis 2017