@andelkaprdelka a můžu se zeptat jak ho děláš a jak chutná ☺ Děkuji moc ☺
@vendik84 chutná tak zajímavě.. zkus to sama: 150 g máku namočím do 800 ml vody - přes noc... ráno vyleju tu "namáčecí" vodu - přes sítko, dám do mixéru, nebo nutribulletu, přileju 800 ml nové vody a promixuju.. chvilku... poté to přecedím - ten "odpad" je dobrý třeba do muffínů 😉 a "mléko" piješ.. dá se to dělat i tak, že je "spaříš" horkou vodou, necháš odstát, a pak pomixuješ a přecedíš, ale takhle přes noc mi to přijde "lepší" ...takhle stejně dělám i kokosový, lískooříškový, mandlový, kešu.. jaký chceš 😉
@andelkaprdelka a vždy dáváš 150g a 800ml? Zkusím a uvidím ☺ a jak skladuješ a jak dlouho vydrží. DěKuji 😉
jj, taky si vyrábíme, je to primitivní a ty mléka jdou dělat z mnoha ingredienci- mak, ryze, mandle, ovesne vločky, ... akorát je teda má dost nadýmavý, když je ho hodně, teda aspoň pro mě. Jr fakt že ale pak peču i z toho vylisovaného zbytku, prostě spotřebujeme ho komplet. 🙂
@andelkaprdelka @mummy88
Já jsem to ještě nedávno neznala. Mák mi vůbec nechutná, ale to mléko, když je z lednice, dokážu vypít 🙂 Jen mě teda nebaví to cezení - hrozně to trvá. Máte na to nějaký fígl prosím?
@vendik84 Já vím, že @andelkaprdelka už Ti krásně odpověděla, jen posílám dva recepty, podle kterých jsem zkoušela já 😉
http://www.jimejinak.cz/makove-mleko/
http://www.varimezdrave.cz/makove-mleko/

Ano, často si ho doma delam 😉