icon
1 / 1
avatar

Ano, často si ho doma delam 😉

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@andelkaprdelka a můžu se zeptat jak ho děláš a jak chutná ☺ Děkuji moc ☺

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@vendik84 chutná tak zajímavě.. zkus to sama: 150 g máku namočím do 800 ml vody - přes noc... ráno vyleju tu "namáčecí" vodu - přes sítko, dám do mixéru, nebo nutribulletu, přileju 800 ml nové vody a promixuju.. chvilku... poté to přecedím - ten "odpad" je dobrý třeba do muffínů 😉 a "mléko" piješ.. dá se to dělat i tak, že je "spaříš" horkou vodou, necháš odstát, a pak pomixuješ a přecedíš, ale takhle přes noc mi to přijde "lepší" ...takhle stejně dělám i kokosový, lískooříškový, mandlový, kešu.. jaký chceš 😉

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@andelkaprdelka a vždy dáváš 150g a 800ml? Zkusím a uvidím ☺ a jak skladuješ a jak dlouho vydrží. DěKuji 😉

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@vendik84 muzes fat vic vody i vic maku...cim vic maku, tim je kremovejsi...nechavam v lednici...a nevim, jak dlouho vydrzi, vzdy ho ten den vypijeme...

Odpověz
5. srp 2017
avatar

jj, taky si vyrábíme, je to primitivní a ty mléka jdou dělat z mnoha ingredienci- mak, ryze, mandle, ovesne vločky, ... akorát je teda má dost nadýmavý, když je ho hodně, teda aspoň pro mě. Jr fakt že ale pak peču i z toho vylisovaného zbytku, prostě spotřebujeme ho komplet. 🙂

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@andelkaprdelka @mummy88
Já jsem to ještě nedávno neznala. Mák mi vůbec nechutná, ale to mléko, když je z lednice, dokážu vypít 🙂 Jen mě teda nebaví to cezení - hrozně to trvá. Máte na to nějaký fígl prosím?

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@vendik84 Já vím, že @andelkaprdelka už Ti krásně odpověděla, jen posílám dva recepty, podle kterých jsem zkoušela já 😉
http://www.jimejinak.cz/makove-mleko/
http://www.varimezdrave.cz/makove-mleko/

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@hanica83 dělám to přes utěrku nebo perlan.

Odpověz
5. srp 2017
avatar

@hanica83 děkuji moc za info ☺

Odpověz
7. srp 2017