hardlyknow
10. kvě 2017
3887 

6 knih o těhotenství, které vás naučí i pobaví

Některé knihy jsou základními průvodci ve světě plném vajíček, těhotenských testů, nevolností, prvních kopnutí, porodů a jiné skvěle naladí a pobaví každou ženu v očekávání. Připravili jsme pro vás seznam knih, které by si měla přečíst každá nastávající maminka. Začtěte se a vpusťte řádnou dávku vtipu a optimismu do vašeho života

Vejce a já, Betty MacDonald

Humorné vyprávění Betty MacDonaldové, ve kterém líčí své zážitky na farmě, kterou spolu s manželem Bobem založili. Potřebujete-li vypnout, vyčistit hlavu a přečíst si nenáročnou literaturu u které nemusíte přemýšlet, je pro vás Vejce a já jako stvořené. Antidepresivní kniha, u které nečekejte žádný převratný děj ani zápletku. Autorka píše o vtipných historkách z každodenní rutiny, starostech a neuvěřitelných situacích zcela s lehkostí a nadhledem. Těšte se i na úžasný ironický smysl pro humor.

Jak přežít těhotenství, Veronika Hurdová

Vtipná a optimistická příručka pro všechny budoucí maminky. Knížka postupně popisuje všechny psychické, fyzické a společenské strasti a radosti, které jsou s těhotenstvím spojené. Nechybí notná dávka humoru a rady, jak jednotlivé situace řešit s nadhledem. Vtipně napsanou knihu doprovází řada zajímavých ilustrací.

Vzhůru do jináče, Kaz Cooke

Kniha je prvotně určena maminkám, které se už přehouply přes třicítku a čekají na svého prvního potomka. Jedná se o deník moderní ženy Hermíny, která popisuje každodenní zcela neobvyklé i běžné situace budoucí novopečené matky. Při čtení Hermíniných zápisů budete brečet smíchy.

Partner u porodu, Penny Simkin

Průvodce a rádce pro všechny, kteří dostali důležitý úkol, být u porodu s nastávající maminkou. Jaký je jejich úkol? Jak být pomocník, průvodce, rádce a utěšitel v jednom? Tato kniha vám pomůže k tomu, abyste věděli, co v dané chvíli dělat, jak se zachovat, aby rodící ženě bylo v těžkých chvílích lépe.

Slovníček pro těhotné, Martina Hourová a Veronika Galambošová

Autorkami jsou gynekoložky s bohatou praxí, které vybraly nejčastější medicínské termíny, jež souvisejí s těhotenstvím a porodem. Lékařské zprávy a laboratorní výsledky v těhotenské průkazce pro vás již nebudou zašifrovanou zprávou. Tato publikace vám pomůže samostatně se zorientovat v problematice těhotenství a porodu a usnadní vám přípravu na příchod vašeho děťátka.

Kniha o těhotenství a dítěti, Antonín Pařízek

Kniha přehledně a srozumitelně přináší ověřené informace předních českých odborníků z lékařských oborů o těhotenství, porodu a péči o dítě. Najdete v ní například způsoby plánovaného rodičovství, první známky těhotenství, způsoby přirozeného a umělého otěhotnění, vývoj zárodku a plodu krok za krokem a spoustu dalších důležitých informací. Tuto knihu doporučují i na mnoha kurzech pro těhotné.

Mnoho zajímavých publikací najdete i v našem bazaru, tak to nezapomeňte omrknout. Máte oblíbenou knihu, která pro vás byla nějakým způsobem přínosná? Podělte se s námi!

Foto: Unsplash.com

#zabava #tehotenstvi

Ze seznamu mám Jak přežít těhotenství a je pravda, že mě pobaví i když mám trošku "depkoidní" náladu 🙂

18. led 2018

Začni psát komentář...

Odešli