29 / 277
    Karlovarský knedlík....

    mohu poprosit oo recept?děkuji

    8. lis 2014
    jana974
    autor

    @jenyska4 dělám většinou od oka

    rohlíky nebo housky
    2-3 vejce /podle množství housek/
    hrneček mléka /záleží kolik máte rohlíků/
    od oka špaldová mouka hrubá (může být i normální hrubá/
    nasekané bylinky / petrželka, libeček,celerové listy apod/
    špetka muškátového květu
    sůl
    Nakrájet rohlíky , zkropit mlékem, aby změkly, zalít žloutky, sůl, mušk.květ a nasekané bylinky. Přidáme mouku, pak sníh z bílků a ještě dodáme trochu mouku , aby se nám těsto moc nelepilo. Pak si připravím potravinářskou folii, těsto dám do ní, zabalím do tvaru knedlíku (válečku) napevno, zavážu po stranách, aby se mi ve vodě nevyklopil ven.
    Dám do vařící vody a vařím cca 20minut, spíše hlídáme. Vyklopíme z igelitu, propícháme , aby ušla pára a krájíme.

    8. lis 2014