jana_rajec
19. led 2018
160 

Tajemství úspěšného dne? Voda!

  • Víte, že voda tvoří až okolo 75%našeho těla? Vodu obsahují naše svaly, trávicí šťávy, máme ji ve všech orgánech, kostech, dokonce i naše krev je z 91 % voda. Voda navíc plní spoustu důležitých funkcí. Slouží k přenosu živin a odpadních látek, transportuje teplo a podílí se na všech činnostech týkajících se látkové a energetické přeměny. Pokud tedy toužíte shodit nějaké to kilo, rozhodne nezapomínejte na pravidelný pitný režim!
  • Víte, že ráno máme po hodinách spánku velký deficit tekutin? Pokud se vám podaří vypěstovat si dobrý zvyk a do dvanácté hodiny vypít přibližně litr čisté vody, vaše tělo se vám odvděčí.  😉 Optimálním nápojem pro váš organismus je čistá pramenitá voda s nízkou mineralizací (150 – 400 mg/l).
  • Víte, že malé děti a těhotné ženy často nepociťují žízeň? Proto jim je potřeba pravidelný režim pravidelně připomínat. Vzhledem k tomu, že děti rostou, musí mít kromě správné výživy i vydatný přísun tekutin, a to obzvlášť čisté pramenité vody s nízkým obsahem minerálů.
  • Víte, že denně bychom měli vypít 0,5 litru na každých 15 kg naší hmotnosti? To znamená, že 60-kilogramový člověk by měl ideálně vypít 2 litry nesycení pramenité vody. Pokud chcete zjistit, kolik vody byste měli vypít právě vy, vypočítá vám to naše kalkulačka. Najdete ji na www.rajec.com/muj-dobry-zvyk. 🙂

Začni psát komentář...

Odešli