janakar
29. bře 2018
188 

Silvanols - testujeme léčivou sílu přírody

Do testování jsem se zapojila velmi ráda, jelikož naše velká rodina se třemi dětmi často řeší různé neduhy jako je rýma, kašel a bolení v krku. A stále častěji hledám pomoc v různých receptech našich babiček - připravuji bylinné sirupy z tymiánu, cibule apod. Při rýmě ale vždy sáhnu po osvědčených sprejích z lékárny, u kterých pokaždé slyším varování: "Nepoužívejte déle než týden". 
A abych řekla pravdu, celkem mi vadí, že tyto spreje poškozují sliznice a vyvolávají závislost. Na druhou stranu ale nesnáším pocit ucpného nosu, takže po něm vždy sáhnu. Velmi mě tedy zaujala nabídka testovat přírodní nenávykový a neškodný sprej, který bych během rýmy mohla používat já i moje děti.

SINUSTRONG sprej

Nejprve uvedu fakta, která uvádí výrobce:

  • Uvolňuje nos, zvhlčuje a regeneruje nosní sliznici, účinkuje protizátlive
  • Obsahuje unikátní kombinaci bylinných extraktů (Rakytník, měsíček, echinacea, eukalyptus, máta, jedle bělokorá
  • Bezpečný - nezpůsobuje závislost ani poškození sliznie
  • Vhodný pro dlouhodobé užívání - také jako prevence
  • Vhodný pro celou rodinu včetně dětí od tří let
  • Sprej na bázi vodního gelu, který nevytéká z nosu a lépe kryje poškozenou sliznici po delší dobu
  • Trojí účinek - rychle uvolní nos, působí protizánětlivě a stimuluje regineraci nosní sliznice

Naše testování začalo v období, kdy jsme byli všichni naprosto zdraví. Při prvním vyzkoušení tohoto spreje mě dost zaskočila jeho síla. Hned jsem si vzpomněla, jak mi moje maminka jako dítěti kupovala v lékárně při rýmě tyčinku, která se přikládála k nosu a vdechovala se její eukalyptová vůně, která krásně protáhla nos. Musím ale podotknout, že v momentě, kdy člověk rýmu nemá, je sprej silný až příliš - štípe tak, že člověku až vytrysknou slzy. Jako prevenci bych ho tedy z těchto důvodů asi nepoužívala a děti by ho také odmítaly. Jeho pravou sílu jsem však ocenila v momentě, kdy jsem rýmu dostala. Najednou sprej nebyl tolik intenzivní, ale doslova příjemný. Musím se přiznat, že jsem se nedokázala úplně odprostit od "návykových" sprejů z lékarny, ale díky Sinustrongu jsem jejich použítí omezila prakticky jen na noc. A nyní, když rýma pomalu odeznívá budu sprej určitě používat k regeneraci a dohojení nosní sliznice. 
Za mě je tedy Sinustrog doslova pecka. Je to pro mě opravdu příjemný společník během rýmy. Bohužel pro děti u nás využití asi nenajde. Oceňuji také jeho velké balení.

LARFASOL sprej

Opět nejpreve uvedu fakta od výrobce:

  • Unikátní sprej na zánět a bolest v krku na bázi přírodních olejů (rakytníkový, měsíčkový a bergamotový olej)
  • Snižuje otok a bolest, ulevuje od podráždění krku
  • Antivirový, antibakteriální a protizánětlivý účinek
  • Stimuluje lokální imunitu, kryje a regeneruje postiženou sliznici
  • Bezpečný pro celou rodinu, vhodný pro děti od 2 let
  • Široké spektrum použití - škrábání v krku, bolest při polykání, pocit suchého hrdla, chrapot, suchý a dráždivý kašel, po chirurgických zákrocích a poranění v hrdle

Hlavním testerem tohoto spreje byl manžel a syn a oba si ho moc chválili. Překvapující byla výrazně olejová konzistence a chuť po bylinách. Dovedu si představit, že to nemusí být všem příjemné. Nám to ale nevadilo. Manžel byl přesvědčen, že mu zastavil rozjíždějící se nasofaryngitidu. Já jsem sprej jen vyzkoušela v rámci prevence. V momentě, kdy bych ho ocenila při kašli a bolesti v krku už byl vypotřebovaný. Jsem ale přesvědčená, že by mohl být i velmi užitečný při aftech v ústech, kde by jeho olejová konzistence naopak velmi příjemně zklidnila dutinu ústní. Kdybych takový sprej měla před lety, určitě bych ho používala během chemoterapie, při které jsem měla ústa plná bolestivých vřídků. Věřím, že by citlivou sliznici příjemně uhladil.

Oba výrobky mě příjemně překvapily a určitě si je příště koupím. 
Děkuji MK za možnost testování a čtenářům za to, že dočetli až do konce 🙂

#test_silvanols

Začni psát komentář...

Odešli