janiczka_plzen
27. čer 2017
226 

Multifunkční hrnec značky gorenje

Nejdříve ze všeho chci mockrát poděkovat za to, že jsme byli vybrání a mohli testovat multifunkční hrnec od gorenje! Ve chvíli kdy jsem psala komentář, jsem ani nepomyslela, že nás opravdu vyberou.

Vařit pro mé malé nejedlíky je opravdu výzva a tak jsem se na testování a nového parťáka do kuchyně hodně těšila. Bohužel nám testování docela významně zkomplikovala nemoc dcerky. Má angínu a tak se z obyčejného nejedlíka stal super nejedlík, který odmítá skoro vše, kromě mateřského mlíčka, drží se mě a nedovolí mi se od ní hnout, takže manipulace s novým přístrojem byla pro mě výzvou :D. Tímto se chci také omluvit za to, že mojí recenzi přidávám teprve dnes.

Vaření na páře znám již od dětství. Naše maminka nám vařila na páře většinou brambory a jejích vůni si pamatuji i dnes. Také mám v arsenálu parní hrnce a docela ráda používám k přípravě oběda pro celou rodinu. O to více jsem byla zvědavá, nakolik se bude lišit příprava jídla v hrnci od gorenje od toho co už znám.

Hned po první zkoušce jsem byla příjemně překvapená kvalitou a rychlostí přípravy jídel. Hrnec od gorenje není větší než moje hrnce co mám doma. Možnost tří pater varných nádob je opravdu velkou výhodou, protože tak můžu vrstvit potraviny dle toho, jak dlouho se musí vařit. Co ještě musím podotknout je, že se hrnec po ukončení programu sám vypne a že ho nemusím hlídat. To je naprosto skvělý, když máte doma dvě malé dětí, které vás neustále potřebují, a vy pořád od vaření odbíháte. Škoda, že se nedá vypnout podsvícení z levého boku, kde jsou rysky ukazující na množství vody. Jedině vytažením ze zásuvky. Když jsem naplnila všechny varné nádoby tak množství jídla je přesně akorát pro moje obě děti. Jednomu to trochu rozmixuju, druhému to podám normálně. Zkoušela jsem v něm vařit všechny potraviny, co byly doma. Nejčastěji brambory, maso, cuketu, mrkev, papriky. 

Skvělý je také to, že, když chci mixovat, nemusím vyndávat nic dalšího a můžu to udělat rovnou s tím samým přístrojem a nádobím a že nemusím špinit dalších x věcí. Vodu, která po napařování zbyla, jsem nevylévala, ale použila při mixování jako vývar, aby výsledné pyré nebylo jako kámen. Přístroj mixuje krásně klidně úplně dohladka. Ani s masem nemá sebemenší problém. Žádným jiným přístrojem jsem maso nikdy nedokázala umixovat tak perfektně jako s tímto od gorenje. U nás se také často stává, že než dostanu obě děti ke stolu tak je jídlo pro ně připravené už studené a to pak člověka mrzí to zbytečně vynaložené úsilí, které tomu předcházelo a musí to ohřívat znova. S tímto hrncem to ale nebude žádný problém, navíc ani ta spotřeba energii nebude tak veliká, jako kdybych jídlo ohřívala na elektrickém sporáku.
Zkusila jsem také domácí koktejl s ovoce, co nám aktuálně zraje na zahradě – jahody, maliny, jostu, plus jsem přidala domácí jablečné pyré a kousek banánu. Bohužel dcerka pro svoji nemoc nechtěla ani to, ale mě to moc chutnalo. Chystám se také na přípravu smoothie pro sebe. Objem mixovací nádoby je pro jednoho dospělého na jednu dávku úplně dostačující.
Funkci sterilizace jsem nezkoušela, jelikož mám děti už starší.
Myslím, že všechna kouzla tohoto výrobku od Gorenje ještě nemám zdaleka objevené a čeká mě ještě spousta milých překvapení . 
Chci také poděkovat i ostatním maminkám za jejich příspěvky a tipy na využití hrnce. Jste skvělé!

#test_gorenje

Začni psát komentář...

Odešli