janysevka
2. srp 2018
1236 

Jak o prázdninách zabavit děti a nezbláznit se: Hry, které baví a rozvíjejí logické myšlení

Prázdniny, sluníčko, zmrzlina a hlavně výlety a dovolená. To všechno je charakteristické pro léto. Ať už se chystáte s dětmi k moři, nebo babičce, možná si lámete hlava nad tím, jak efektivně zabavit děti nejen během dlouhé cesty, ale i celého pobytu. Máme pro vás tipy, které vám s tím pomohou.

Děti jsou plné energie, jsou zvědavé a mají rády zábavné hry. Zato vy byste si možná občas rádi oddechli a dopřáli si trochu klidu. Pokud se zrovna necítíte na to stále odpovídat na všetečné dotazy vašich nejmenších, hodit se vám budou hry, které je zabaví na dlouhou dobu a zároveň rozvinou jejich znalosti, logické myšlení a potrénují paměť a pozornost.

1. Zábava na cesty

Jedete na dovolenou nebo výlet? Cesta je dlouhá a vám už došly písničky, básničky a říkanky nebo máte pocit, že další opakování už opravdu nezvládnete? Máme pro vás tip: Chytré vějíře od Albi. Jsou to kartičky se 100 otázkami a správnými odpověďmi, které zabaví děti od 3 do 7 let. Cílem je odpovědět na obrázková zadání, která jsou členěna do různých tematických okruhů dle barev. Pokud to dítě zvládne, může se trénovat i samo. Šikovný rodič může napasovat otázky z kartiček na to, co je zrovna vidět z auta nebo vlaku, čímž vám celý balíček vydrží ještě déle.

2. Prázdniny u babičky

Ty jsou fajn. Každý z nás na to vzpomíná rád. Dle typu babičky se do našich životů vkrádal různě vysoký stupeň anarchie, jako například víc než jedna zmrzka denně ☺ Když omrzí člobrdo, karty i pexeso, můžou pomoct  Hádanky na cesty. Existuje hned několik verzí dle věku vaší ratolesti. Součástí balíčku je 42 interaktivních karet, na kterých mají děti za úkol plnit různé úkoly. Na karty se píše mazacím fixem, což je naprosto skvělé – vše napsané lze smazat a plnit úkoly opakovaně. Pokud na to mají prarodiče sílu, mohou trvanlivost jednotlivých kartiček prodlužovat doplňujícími dotazy a úkoly, které lze plnit např. vedle na papír.

3. Vyschlá kreativní studánka

Múzy jsou roztržité a běhají si po svých cestách, proto se často nedostaví, když je to nejvíc třeba. Pokud už jste složili, omalovali, polepili a rozstříhali vše, co bylo v domě, pomocnou ruku vám nabídnou Sešity plné aktivit nebo Mess free řada od Crayoly. Druhé zmiňované jsou sety omalovánek a speciálních fixek, které zajistí, že se váš malý Picasso bude umělecky vyjadřovat pouze do sešitu,  ale už ne na stůl, sedačku nebo zeď. Jinde než v sešitu fixky totiž nepíší. A Sešity plné aktivit jsou pracovní sešity, které pomohou nastartovat mozkové závity dětí před začátkem školního roku nebo je prostě zabaví, zatímco vy se budete moct chvíli věnovat něčemu jinému. Sešity mají celkem 32 stran a jsou také k dostání v kategoriích pro děti od 3 do 6 let.

Velkým plusem je určitě fakt, že všechny uvedené hry vedou děti k aktivní zábavě a pomáhají jim rozvíjet pozornost, koncentraci, paměť, grafomotoriku, logické uvažování a podporují jejich zájem o svět kolem nich. Byly vytvořeny ve spolupráci s odborníky tak, aby děti bavily a zároveň jim pomáhaly.

Pokud jste si nevybrali z nabízených možností, podívejte se na vzdělávací hry z konceptu Kvído od Albi. Tam najdete další tipy, jak aktivně a kreativně zabavit vaše dítko.

A bonus na úplný konec: Pořízení jednotlivých her a sešitů není nijak drahé, což se v záplavě všech prázdninových aktivit jednoznačně hodí.

Hm,tak jsem cekala nejake zajimave kreativni hry pro deti,ale vyslo mi ze si mam koupit veci od Albi :(

4. srp 2018
Autor komentář smazal

Začni psát komentář...

Odešli