jedna_krasomila
8. únor 2018
279 

JAK SE U CINKŮ BIODERMA TESTOVALA

Moje rodinka je bohužel na atopický ezkém zatížená. Začalo to mou maminkou, která jakožto "majitelka'' lupénky dala do vínku tento předpoklad i mně.  Na mně se projevil jen částečně a to sice atopickým ekzémem. Jakožto dítě školou povinné sem trpěla neskutečnými mindráky, protože přes veškerou snahu mé maminky i kožní lékařky se nedařilo ekzém eliminovat.

Momentálně mi zůstala velice citlivá kůže, ale jakmile přijde zima, věrný "kámoš atopák''se ozve.  Atopický ekzém po mně zdědil můj syn Matthias, s kterým sem byla již v šetineděli na pohotovosti,protože reakce na podaný lék na ekzém vypadala natolik nepěkně, že sem o něj měla obavu. Díky úpravě stravy jsme to dokázali eliminovat natolik, že se u něj projevu především ,,krupičkou'', která na první pohled není příliš patrná, ale o to víc je nepříjemná prožitkem.

U mého mladšího syna sem nahlas jásala, že ekzém první rok nepřišel, i přes zavedení veškterých potravin. To se bohužel letos v zimě změnilo a na mě padl smutek. Jak mohu pomoci jim, když celý život se snažím přijít na to, jak pomoci sobě?

Uznejte tedy, že tento test přišel právě na zavolanou.

Nejprve obecně. Když mi balíček přišel, byla sem nadšená velikostí. Z pohledu do budoucna by to pro tři díky ceně byla poměrně náročná položka, ale balení je vyloženě rodinné. 

Další fajn vychytávkou je uzávěr ve formě pumpičky. Ve sprše nění nic víc otravného, než se mokrýma rukama snažit rozdělat sprchový gel, který díky nejmenšímu obyvateli našeho bytu musí být stále zavřený. Stejně je tomu tak u tělového mléka, kde nemusíte mastnou rukou opakovaně brát lahvičku do ruky a stačí zatlačit na píst.

Velmi příjemná je i vůně. Nijak zvlášt neparfemovaná, naopak voní čistotou. Sprchový gel i na jedno stlačení pístu hodně napění, tudiž i z ekonimického hlediska připisuju bod. Sprchový gel ačkoliv je na olejové bázi, človek po něm na povrchu není mastný.

Tělové mléko se rychle vstřebá, což je pro mě jakožto mámu dvou raubířů důležité, i dvě ruce sou totiž málo, obzvlášt je mít chvilku ,,mimo provoz''.

Obecně shrnuto tedy do plusu: 

  • Velikost balení
  • Domyšlený uzávěr
  • Příjemná čistá vůně
  • Stačí použít malé množtví
  • Rychle se absorbuje

Teď už ke konkrétním případům:

Matthias, 8 let:

U Matýska není problém natolik vizuální, aby se mi ho podařilo dobře zachytit na fotografii, přesto jsem se o to pokusila.  Na začátku uživání byla jeho kůže suchá, hrubá na dotek,  potřebu se drbat.

Po týdnu užívání je kůže hezky hladká, hydratovaná, i on sám mi říkal, že ho konečně kůže nesvědí.

Erik, 15 měsíců:

Před začátkem užívaní měl Eriček na první pohled kůži hrubkou, zarudlou, vystouplé ložiska. Přestože jsme ho myli mouze čistou vodou, má vysazené dráždivé potraviny a o kůži jsme pravidelně pečovali doporučenou kosmetikou, kýžený výsledek nikde.

Erik není zrovna dítě, které by vydrželo alespon půl minuty v jedné pozici a tudíž tomu odpovída i kvalita fotografií 🙂 Přesto si myslím, že rozdíl je patrný na první pohled. Kůže je hladká, ložiška prakticky nepatrné.

Já - Jitka, 30 let:

U sebe mohu být konkrétnější o pocity. Na začátku testovaní moje kůže na rukou a obličeji byla suchá, šupinatá, nehezky zarudlá a měla sem tendenci drbat se i ze spaní.

Jako pro každou ženu, co o sebe dbá a chce se líbit pro mě byl fakt, že mám ložiska zejména na rukou a obličeji velmi frustrující. Každý den sem se suchou kůži z obličeje snažila dostat pryč peelingovou houbičkou, abych na ni následně nanesla framykoin a make up. Ve společnosti sem se styděla i podepsat, jak moc mé ruce byly ekzémem poznamenané.

Myslím, že výsledky jsou patrné na první pohled. Přestože přípravky od bideormy používám teprve týden, rozdíl je markatní a to i po pocitové stránce. Tendence drbat se je již minimální a skoro se těším do sprchy, až se umyji sprchovým gelem a následně namažu tělovým mlékem, uleva totiž přichazí okamžitě. Nemohu se dočkat co přinesou další dny a je pro mě k nevíře, že i já bych se v zimě po 30 letech mohla cítit komfortně.

Snažila sem se najít alespon jeden mínus, aby můj článek nepůsobil jako ,,řitolezectví'', bohužel sem na žádný nedokazála přijít 🙂 Možná snad, že by součástí balení mohl být i Gerard Butler, který by mi sprchový gel i mlého aplikoval 🙂

Až testující lahvičky dopoužíváme, ráda zakoupím nové, jelikož vím, že investice se vrátí ve zdravé kůži a zejména navrátivším seběvědomím.

#test_bioderma

Začni psát komentář...

Odešli