148 / 279
    Old-school jednohubky s česnekovou "tvarohovou" pomazánkou
    kaca68
    autor

    kešumandlový tvaroh podle @katyxq:http://www.skritcikuchyne.cz/2015/04/kesu-mandlovy-tva... plus česnek, sůl, pepř, trochu majonézy

    29. kvě 2015
    kaca68
    autor

    @katyxq základní verze mi trochu vadí těmi mandlemi 🙂 (aneb vegan jásá, ale kráva je kráva), zkusím si to příště trochu víc zkešuovat ke své chuti 🙂, ale s česnekem to jde, zítra ještě vytvořím pribiňáka, ať chudák ochutná tuto stálici batolecí stravy 😀

    29. kvě 2015
    29. kvě 2015

    @kaca68 já zas nemusím tolik tu kešu chuť 😉 😀

    29. kvě 2015

    ale určitě to snese variace v poměrech ořechů .... já mám taky nápad na "modrý sýr" (typ niva), že by tam mohlo přijít lahůdkové droždí a vlašáky

    29. kvě 2015
    kaca68
    autor

    @katyxq mně asi kešu mlíko chutná momentálně nejvíc...
    té chuti toho tvarohu jsem se ze začátku dost lekla 🙂, ale jak to ztuhlo a vychladilo se, tak lepší...a konzistence je perfektní 🙂

    29. kvě 2015

    @kaca68 samotnej ten "tvaroh" jako zrovna odvaz není - je spíš takový základ k ochucení .. jak naslano, tak nasladko (s lehkou úpravou jsem to nacpala i do buchet, Šárka pak vyďoubávala a vyžírala náplň, potvůrka 😀)

    29. kvě 2015
    kaca68
    autor

    @katyxq ještě bys mohla vymyslet Choceňský jogurt a Comté, budu tě slepě následovat 😀

    29. kvě 2015

    @kaca68 😀 ... jogurt jde trochu z kešu (okyselit ne úplně vymačkané zbytky z výroby kešu "mlíka"), ale furt jsem se nedopala k laktobacilům mnoźeným v kokos mlíce zahuśtěném kešu (to jsem kdysi vygooglila a přišlo mi, že by to mohlo fungovat)

    29. kvě 2015
    kaca68
    autor

    @katyxq já už si asi klidně můžu dát originály, jenže když je pak Fanda protivný a víc brečí, tak to svádím na to a zase mi to za to nějakou dobu nestojí...ale spíš už přes kojení nereaguje, minimálně ne na máslo, tvrdý sýr a jogurt...

    29. kvě 2015

    @kaca68 to je prima, že alergie slábne (a sem tam si něco dej, ať se mu trénuje imunitní systém k toleranci)

    30. kvě 2015