213 / 279
    Králík na hořčici a pečený květák
    kaca68
    autor

    Porce potřít hořčicí, velmi mírně osolit a opepřit a nechat odležet v pokrájené zelenině (mrkev, petržel, řapíkatý celer). Porce opéct, vyndat, ve výpeku orestovat zeleninu, nechat zkaramelizovat se lźičkou tmavého cukru, přidat lžíci hořčice, zarestovat, podlít bílým vínem a nechat odpařit alkohol, pak obsah pánev nalít do rendlíku na králíka, podlít vodou či vývarem a nechat pomalićku dusit doměkka. Omáćku pak rozmixovat se lźící rýžové mouky a deckou ovesné smetany, nechat provařit a zredukovat.
    Květák jen osolit, oosypat mletým kmínem a promíchat s olivovým olejem, péct v troubě na 150st

    3. pro 2015
    kaca68
    autor

    Poměr: na 2 zadní a jednu přední nohu použita půlka větší mrkve, jeden řapík celeru a půlka petržele

    3. pro 2015