236 / 279
    Jahodovo-borůvkový cheesecake
    kaca68
    autor

    Volně podle kuchařky Zdravě a syrově, velkou spotřebu kokosového oleje jsem snížila ne-raw agarem...
    Velikost hrnku dle velikosti formy - na 20cm formu cca 250 ml

    Krusta:
    1 hrnek suchých kešu ořechů
    1 hrnek suchých vlašských ořechů
    1/2 hrnku datlí - čerstvé jsem v životě neviděla, takže měkké jen krátce namočit, tvrdší na delší dobu, ale po celonočním máčení to bylo rozpatlané
    Event. voda dle potřeby

    Krém:
    1 hrnek namočených kešu ořechů
    1/2 hrnku kokosového oleje
    Pár jahod (byly mražené)
    2 vrchovaté lžíce medu
    Šťáva z půlky až celého citrónu dle chuti
    2 lžičky vloček agaru + trocha vody na rozpuštění

    Suroviny na krustu rozmixovat, event. přidat trochu vody, natlačit do formy mírně promázlé kokosovým olejem a dát chladit.
    Na krém rozmixovat veškeré ingredience do velmi hladka, agar namočit v půl hrnku vody, přivést k varu a cca č minuty za stálého míchání vařit, pak vlít do mixéru a ještě promixovat, dochutit, vlít na krustu, poklást ovocem a dát ztuhnout minimálně na několik hodin, krásně se rozleží i přes noc, takže možno připravovat den předem

    22. led 2016
    kaca68
    autor

    4 minuty

    22. led 2016
    kaca68
    autor

    Výborný (i lepší) je korpus také z kešu a mandlí

    22. led 2016