256 / 279
    Špaldový piškot se šlehačkou a jahodovým želé (vegan)
    kaca68
    autor

    Velmi rychlý a vděčný dort, kterým uctíte i staromilce

    Korpus:
    1,5 hrnku mouky
    3/4 hrnku rostlinného mléka
    100g ovocného pyré (domácí je nej, já peču pod tlakem, takže tam vymáčknu ovocné pyré z kapsičky, kterých míváme zásobu)
    1 lžíce vanilkové Hrašky
    1/2 hrnku oleje (jakýkoliv i roztopený kokosový)
    1 prdop

    Všechno něžně smíchat a dát péct do kokosem vysypané formy (té střední, cca 24cm?) na 160 st.
    Na vychlazený korpus natřít vyšlehanou kokosovou šlehačku Cocomas (šlehat dobře vychlazenou ve studené míse s trochou rýžového sirupu na střední otáčky), poklást borůvkami a zalít jahodovým želé (jahody rozmixované s rýžovým sirupem, vodou a agarem - ve troše vody rozpustit lžíci agaru, přivést k varu a pár minut za stálého míchání povařit)
    Nechat dobře ztuhnout a vychladit.

    22. bře 2016
    kaca68
    autor

    Zapomněla jsem na sladidlo, zas tak zdravý není 😉
    Takže cca půl hrnku rýžového sirupu (možno i med, těsto funguje i s kokosovým cukrem a samozŕejmě i s normálním)

    22. bře 2016