271 / 279
    Kynuté lívance
    kaca68
    autor

    Fotka děsivá, ale kradli mi je pod rukama 🙂

    300g mouky (2/3 celozrnné špaldové, zbytek polorubé špaldové)
    1/2 kostky droždí
    4 lžiće rýžového sirupu
    1 lžička cukru
    1/2 litru rostlinného mléka
    Špetka soli
    Vrchovatá lžíce vanilkové Hrašky

    Kvásek - rozdrobené droždí se lžičkou cukru a mouky a mléka rozšlehat na kaši a nechat vzejít, pak přidat k mouce se solí a Hraškou a mlékem se sirupem vymíchat těsto, nechat asi 30 minut vykynout, smažit lívance, orké buď obalit ve skořicovém cukru nebo zdobit marmeládou a kešu smetanou

    Smetana - 3/4 hrnku kešu ořechů předem namočit, pak propláchnout a rozmixovat s 1/2 lžící lahůdkového droždí, šťávou z citrónu, špetkou soli a lžící rýžového sirupu a 1/4 hrnkem mléka. 1/2 lžíce agaru rozpustit v troše vody a nechat přejít varem asi 2 minuty, vmixovat do smetany, nechat ztuhnout a vychladit...

    5. kvě 2016