kacenka25
11. bře 2008

Budeme mít vánoční dáreček

Básnička Sněhurek a trpaslíků z března

Sněhurky jsou naše těhulačky,

nosí pod srdíčkem sněhuláčky.

Ve většině jsou to holky,

to bude nevěst pro pacholky.

Pacholek je zatím sám,

bude v obležení našich dam.

Narodí se kolem vánoc,

Kačce přinese štěstí moc.

Jestli budou další kluci,

to dozví se snad brzo Tercie a Luci.

Martek, Maky, Jíťule

budou taky těhule.

luckamb + tercie

Poslední piluli HA jsem slupla 11. 2. 2008.

Snažíme se od 22. 2. 2008.

Od Vánoc plánujeme svatbu, kterou jsme nakonec stanovili na 26. 4. 2008.

14. 3. čekám první MS po dobrání HA. MS přišla až 21. 3. 2008, trvala jen necelé 2 dny.
Započat druhý měsíc snažení.

28. 4. pan doktor potvrdil těhu.

Cesta k mimi se nám maličko komplikuje, musela jsem do nemocnice 5. - 12. května pro dlouhotrvající špinění. Našli mi v děloze malý hematom, po týdnu mě pustili domů, zmenšuje se. Trochu, ale i to je úspěch. Maličký měl při propuštění 12.5. 7+4 od početí a srdíčko bilo jako zvon.

20. 5. byla kontrola a zároveň první návštěva poradny. Hematom má už jen 5 mm, tak za dva týdny úbytek o 9 mm. Mimi má od PM 8+4, podle UTZ 8+5. Naštěstí už není potřeba kontrolovat hematom často, tak je další návštěva naplánovaná až na 17.6. Ulevilo se mi.

17.6. druhá poradna, hematom už není. Mimi mělo podle UTZ 13+1, podle PM 12+4. Zatím všechno v pořádku, podle vyšetření pana dr. je prý zatím mimi bez zjevných vad neslučitelných se životem, hodně živé, zamávalo mi, cucalo si palec, podrbalo se na hlavičce, dělalo kotouly, kopalo si nožičkama. Krásný zážitek, můj první.

8. 7. třetí poradna, bez UTZ, mimi má 15 cm a "k porodu se neotvírám" - dobrá hláška pana dr.

14.7. odebrání krve na tripple testy

25.7. první intenzivnější šimrání v bříšku - kdepak zaražené prdíky, to je mimi. Ozývalo se asi tři dny předem, ale to jsem považovala fakt za střeva. 25. 7. je to skutečně intenzivní.

5. 8. poradna - výsledky tripple testů OK, podle hodnot z krve je mimi skutečně starší než poslední MS, uvidíme, jak nám za týden na velkém UTZ změní termín porodu. Mimi má 20 cm. Na ty urputné křeče v lýtkách, které mě trápí, jsem dostala hořčík a vit. B6.

začala jsem objednávat pár kousků oblečení pro miminko, zatím unisex, aby to mohla nosit obě pohlaví. Koukám po modře laděných oblečcích, ale radši kupuji neutrální barvy.

15. 8. velký ultrazvuk v nemocnici - moc nám toho neřekli, protože miminko si hrálo na indiána a pořád někam utíkalo z dosahu UTZ, ale srdíčko se vyvíjí dobře, končetiny taky a orgány též. Jen hlavičku se panu doktorovi nepodařilo prozkoumat, tu má brouček totiž zaraženou v mé pánvi a nedal se vůbec odlákat výš. Na poslední chvíli se podařilo zjistit i pohlaví miminka (ani to nám nechtěl ukázat) a 100% čekáme CHLAPEČKA, bylo to vidět opravdu neomylně. Maminčina předtucha se vyplnila a to její koukání po modré barvě mělo reálný původ.

pořád mě ukrutně bolí záda a křeče v lýtkách nepovolují ani po Magne B6.

21.8. koupili jsme miminku postýlku, matraci a polštářek s peřinkou

2. 9. kontrola - všechno je jak má být, nikdo nestrádá a tak odcházím spokojená. Na křeče v lýtkách a bříšku jsem dostala Magnosolv, prý by měl být účinnější než Magne B6, ten mi totiž nepomohl vůbec.

13.9. jsme koupili plínky, vaničku na koupání, molitanovou podložku, mycí gely a všechno, co se týká koupání a přebalování, povlečení do postýlky a těším se na mimi ještě víc.

30.9.kontrola - váhový přírůstek 4 kg od minulé návštěvy. Vystavena PN kvůli zkrácenému čípku, směru čípku a roztažení hrdla. Mám jen ležet a nic nedělat a pít magnosolv dvakrát denně. Pak by se to snad mělo zlepšit. Tak uvidíme. CS 4, 28tt.

21.10. kontrola - po třech týdnech ležení a ležení mamina nepřibrala ani kilo, ale situace se nelepší, ba mírně zhoršuje. Opět přísné ležení a magnesolv dva za den. Příští kontrola už za dva týdny, nějak nám přiostřuje. CS 4, 31tt

24.10. velký UTZ v nemocnici - miminko v tuto chvíli vypadá zcela zdravé, tatínek byl celý dojatý. Dostáváme opět potvrzení, že vánoční dáreček bude kluk jako buk. Kubíček sebou zase ukrutně házel a šil, utíkal nám z dosahu UTZ, ale podařilo se změřit vše, co by mělo být změřeno a odchytili jsme i rtíky a nosík, což se poprvé nepodařilo. Tak teď konečně víme, že rozštěp nebude mít. Ulevilo se nám. Kubíček váží 1770 g.

4. 11. kontrola, opět žádná sláva, ležet, nechodit, nesedat si, pít magnosolv dvakrát za den. CS 5, 33tt

18. 11. kontrola, i při poctivém ležení jsme přeskočili dvě fáze a nastalo zas rapidní zhoršení. Teď už nechápu nic, ležím a ležím a ono je to stejnak na nic. CS7, 35tt

1. 12. záznam srdeční činnosti a kontrakcí v porodnici, tři hodiny natáčení mě odrovnalo. Kubí spinkal, tak sestry dělaly psí kusy s mým bříškem, odcházím po více než třech hodinách celá umordovaná. Bříško bolí jako čert a je tvrdé jako kámen. Hodně špatně se mi chodí, domů jsem došla jen tak tak.

2. 12. kontrola, magnosolv nepít, volný režim bez omezení, ležet už nemusím. CS 8, 37tt

8.12. monitorování srdíčka a činnosti dělohy, OK

9.12. kontrola v poradně - žádné vyšetření, pouze velikost dělohy, kontrola otoků a ozev srdíčka miminka, 38tt

15.12. monitorování srdíčka a činnosti dělohy, OK

16.12. kontrola v poradně - žádné vyšetření, pouze velikost dělohy, kontrola otoků a ozev srdíčka miminka, 39tt

22.12. monitorování srdíčka a činnosti dělohy, OK

23.12. kontrola v poradně - konečně vyšetření, už jsem chtěla vědět, co a jak. CS 10, otevřená na 4 cm, prý jsme krásně nachystaní. Po Hamiltonově hmatu celý den krvácím a ukrutně bolí bříško, děloha a záda.

24.12. ráno odešla část hlenové zátky, večer další část

25.12. ráno další část zátky, snad už poslední?

skutečně poslední den, v 17,30 hod praskla plodová voda, balím do porodnice, 18,30 hod příjezd do porodnice, 18,50 hod nástup na sál, 19,53 hod na nás vykoukl miláček Kubíček 50 cm a 3220 g. Z rádia stále hrají vánoční koledy, asi do smrti budu vzpomínat na "Sliby se maj plnit o Vánocích" a "Last Christmas" s melancholií a slzou v oku. Na Vánoce se nám narodilo první miminko, náš vysněný chlapeček Kubíček