kakulenka1
8. pro 2017
284 

Testování - Amilk Bifido 2

Krásný den přeji,

jmenuji se Katka a společně s mým synem Kryštofem jsme byli vybrány lékarnou Dr.Max k testování pokračovacího kojeneckého mléka Amilk Bifido 2 od 6-12m.

Syn byl od narození kojený ale bohužel okolo 8 měsíce věku jsem jej musela odstavit kvůli mému zdravotnímu stavu, který nedovoloval v kojení pokračovat. Vyzkoušeli jsme snad všechna dostupná kojenecká mléka. Bohužel žádné malému nevyhovovalo natolik abych byla spokojená já i syn. Takže zdlouhavé hledání vhodného mléka pokračovalo.

Když přišla možnost testovat mléko Amilk Bifido 2, které jsem doposud neznala, brala jsem to jako "znamení" 🙂

Kurýrem nám byl doručen balíček který obsahoval 4ks krabic jedna o hmotnosti 600g.

Jedna krabice kojenecké výživy obsahuje dva samostatně balené pytlíky sypké směsi o hmotnosti 300g a jednu odměrku na správné dávkování směsi. Samotný obal má krásný vzhled. Na obalu je také jednoduchý popis na přípravu mléka pro určitou věkovou kategorii . Také oceňuji hezky rozepsané složky, které mléko obsahuje.

Po otevření pytlíku mně příjemně překvapila vůně sypké směsi. Bohužel mléka, které jsme zkusily nevoněly ani zdaleka. Spíše naopak bylo poznat, že se jedná o směs plnou "chemie". Barva prášku byla jemně nažloutlá. První příprava mléka byla více než jednoduchá. Podle pokynů na obalu jsem připravila 210ml mřiměřeně teplé vody a 7 odměrek sypké směsi. Směs se na odměrku vůbec nelepí což je velké plus už jen z důvodu, že se zbytečně neplýtvá 🙂. Směs se okamžitě začína ve vodě rozpoštět. Nedělá vůbec žádné hrudky a nezustavají žádné stopy po vypití na lahvi.

Mléko malému připravuji vždy před spaním a následně během noci ještě dvakrát.

První ochutnání bylo překvapivé. Mléko je malinko sladší, takže Kryštof neměl sebemenší problém mléko vypít a takřka okamžitě si na nej zvykl. Dle mého názoru je mléko sytější než konkurenční mléka. Syn se během noci budí zhruba po 3-4hodinách. Což je pro mě velmi dobrá zpráva. U jiných mlék vydržel sotva hodiny 2.

Měla jsem obavy aby neměl Kryštof zažívací potíže. Přece jen změna mléka může bolení bříška a řidší stolici vyvolat. Ale obavy byly zbytečné. Vůbec nebylo poznat, že nějaká změna proběhla. 

V průběhu testování melého postihl u růst zoubků a jídlu v té době moc nedal. Proto jsem byla moc ráda, že mléko vypil vždy celé bez potíží. A já mohla klidně spát, že nebude hladový a bude mít dostatek tekutin.

Svému dítěti bych nedala něco o čem bych nebyla přesvědčená, že je vhodné a pro prcka dobré. Samozřejmně tak jako každá maminka. Proto jsem se snažila hodnotit mléko Amilk Bifido 2 opravdu objektivně. Vše co jsem v článku napsala je tak jak to cítím já a jak produkt vyhovoval mému dítěti. Ale Amilk Bifido 2 rozhodně doporučuji. Jako pokračovací mléko pro prcky od věku 6měsíců je z mé zkušenosti jedno z nejlepších. Dostupné je v lékárnách Dr.Max a když jej koupíte v akci tak vás bude stát pouhých 199,- za 600g balení.

Cena za tak kvalitní mléko je více než přijatelná. Tak pokud hledáte pro svého prcka vhodnou kojeneckou výživu určitě vyzkoušejte Amilk Bifido 2 🙂 neprohloupíte 🙂

Shrnutí: krabice má poutavý obal 

                 obsah krabice - dva samostatné pytlíky se sypkou směsí + odměrka

                 směs má příjemnou vůni

                 směs se nelepí na odměrku a nedělá hrudky

                 mléko je syté

Mockrát děkuji týmu Modrého koníka a lékárny Dr.Max za možnost testovat kojenecké mléko Amilk Bifido 2.

S pozdravem, 

Katka a Kryštof 

#test_amilk

Začni psát komentář...

Odešli