14 / 99
    domácí chléb bez hnětení, první pokus a celkem se povedl, chuťově výborný

    Byl by recept? Dík

    1. lis 2015

    @bubla87 určitě 🙂
    1 hrnek žitné chlebové mouky, 2 hrnky polohrubé mouky a 1 hrnek hladké mouky,1 lžička droždí, 1-2 lžičky soli a lžička kmínu(dávám drcený)smícháme a přidáme lžičku octa a nakonec 2 hrnky vody studené...... vše smíchám ,posypu troškou mouky a přikryji mísu utěrkou a nechám 12-16 hodin kynut při pokojové teplotě. ......po vykynutí těsto probereme vařečkou trochu posypeme moukou a necháme ještě půl hodiny pod utěrkou kynout...... mezitím si rozpálíme troubu na 230°C a dáme do ní suchý kastrol o průměru 21-23 cm ..... po půl hodině vyndáme kastrol dáme do něj těsto a pečeme s poklicí 30 minut a poté troubu ztlumíme na 220°C a pečeme ještě cca 20 minut....... po upečení vyklopíme chléb z kastrolu a zabalíme ho do utěrky.......pokud se chléb nesní hned ten den nedávejte ho do igelitového pytlíku ale nechte ho v utěrce nebo ho dejte do látkového sáčku ....... 🙂

    2. lis 2015