1 / 1

    Tata to kupoval uz v devasesatkach, miluje je. A moril me s tim, ja fazole nesnasim 😀

    7. čer 2020

    @sudylichozrout fakt? a normalne v obchodu nebo na trhu?

    7. čer 2020

    Já teda i do zeleninové polévky dávám masox😝😝

    7. čer 2020

    @kateczka normalne v obchode. 😉

    7. čer 2020

    A odkud je? V anglicky mluvicim svete (ziju na NZ a zila jsem v Britanii, mam par americkych karadu), zvlaste v posledni dobe kdy roste popularita veganstvi, jsou polivky bez masa naprostou samozrejmosti - dynova, porkovo-bramborova, hraskova, rajska, thajska kari laksa (ok, ta je s morslymi plody, to se asi da povazovat za maso)... ja naopak znam jen par polevek, kde by se maso vyskytovalo. Samozrejme kdo chce, muze si do tech zeleninkvych polevek dat masovy vyvar, ale standardne se pracuje se zeleninovym.

    7. čer 2020

    @sudylichozrout A ja je chtela delat cca pred 10ti lety, kdyz jsem je v anglii mohla koupit kdekoliv a kdykoliv a na Morave je v obchode nikde nemeli. A to jsem je prosla skoro vsechny.

    7. čer 2020

    @amenophus on je Polak a tam je zakladem vsech polevek masovy vyvar. A kdyz delam zeleninovou jen ze zeleniny (protoze je to zeleninova polevka 😀 ) tak s tim ma problem.

    7. čer 2020

    @kateczka To je divny, nebyl to jen nejaky vypadek? Nebo nahoda?

    7. čer 2020

    @kateczka no dobre, v Polsku by vegan asi posel hlady :D

    7. čer 2020

    ja teda nevim jak v obchodech a na trzich, ale prarodice pestovali fazolky co si pamatuju a pamatuju jak je babicka obirala, ale kdyz si tak ted vybavim kdyz jdu na nakup, tak fazolky sem snad nikdy nevidela🤷‍♀️😂

    7. čer 2020

    @berumedvidkova Ale jooo, maji je. Ja si je furt pletu s hraskem 🙂

    7. čer 2020

    @kateczka No ono do hodne zeleninovych polevek se opravdu ma davat vyvar. Ale chutna to i bez nej.... A ty fazolky vubec netusim. Pamatuju si jen ten hnus v bile kmacce s knedlikem ze skolni jidelny a tomu by nepomohla ani fazolka cerstva🤣🤣🤣Kazdopadne, co jsem cetla o pestrosti zeleniny za totace ( a pamatuji), tak komousi zamerne eliminovali pocet druhu plodin na minimum a i lide, co si pestovali neco doma, tak treba pasovali seminka na zajimavejsi odrudy ( dyne, cukety a podobne) z rakouska, nemecka.... Jako duvod si uz nepamatuju, asi aby se to dobre kontrolovalo....Ja se kolikrat divim, jak jsme vubec na te zaplave knedliku a solamylovejch omacek prezili......

    7. čer 2020

    @kaja2016 ja si to taky prave pamatuju jen z mrazaku v te omacce. Doma jsme to nikdy nedelali a ani si nepamatuju, ze by to nekdo v mem okoli nekdy varil. A kdyz jsem je chtela cerstve, tak meli vsude v obchodech jen ty zmrazene.

    7. čer 2020

    @amenophus no ja s tim mam vzdycky problem, kdyz tam dojedu a to jen nejim veprove! tchyne varila polevku a rika me, ty nechces vyvar, udelam ti zeleninovou. A pak to da prede me a tam spousta zeleniny a v tom veprova kost 😂

    7. čer 2020

    @sudylichozrout no nevim, ptala jsem se i segry a to bydli ve vetsim meste a rikala, ze je taky vidi malokdy a to bylo par let zpatky

    7. čer 2020

    @escapelle fuj masox😉 manžel, čech jak poleno , dělá všechny i zeleninové polévky ( i květáková , brokolicová, cibulačka,čočkovka) z masového vývaru🙄. jako je to dobrý, ale čeho je moc, toho je moc😂😂😂 No ale když uvařim polívku já, bez stopy masa, tak to doma, krom mne, nikdo nežere😅

    7. čer 2020

    @kateczka Hm, ja nevim, jestli to bylo mrazene puvodne. Ale jako my fazolky kupujeme podle me tak 10 let urcite. Za totace fakt nevim, ale potom uz byl normalni vyber.

    7. čer 2020

    @konidana tak to si nedávej polévku v klasických restauracich, protože tam 90% polévek maso nevidělo ani z rychliku😉

    7. čer 2020

    @kateczka Tady v Praze jsou ke koupi fazolove lusky od devadesatek. Rikam, tata me s tim moril... 🙂

    7. čer 2020

    Noooo. To ja je poradne nevidim nikde ani ted
    Spis je to dano asi sezonnosti...

    8. čer 2020

    Fazolky musej bejt ke koupeni jeste mnohem dyl, pac je tata taky miluje na husto a mama by mu ty imperialisticky vymysly doma netolerovala 😂

    8. čer 2020

    Jsem polka, a ano každou polévku jsme měli doma dělanou na mase 😁

    8. čer 2020

    "Jen málo surovin má u nás tak mizernou pověst jako zelené fazolky. Vzpomínka na zelenošedé lusky v moučné omáčce, které kydaly kuchařky na talíře v socialistických jídelnách, je totiž stále příliš živá." Ha! :D

    8. čer 2020

    ale jestli to dělali z čerstvejch... 😂

    8. čer 2020

    @rezusesmichy me to tolik neva, ale manžel mne dost zmlsal, to je pravda.

    8. čer 2020

    Jedna babicka je pestuje leta, dokonce jsem u nich spavala jako mimino.. no a od mamky strany, tam by v zivote nekoupili mrazeny jidlo a muj pradeda mel nejradsi prave fazolky na kyselo s vajickem (vypestovat si je nikde nemohl).

    8. čer 2020

    Ja delam zeleninove polevky jen ze zeleniny 🙂 O fazolovych luscich nevim, bo je nejim-spatne vzpominky z detstvi na tu hnusnou kejdu 🙂)
    ))

    8. čer 2020

    Holky a ještě jeden dotaz. Když je děláte, vytahujete z nich takovou tu nit nebo jak to rict? Já orezavam konce, ale tu nit z toho netaham. A to je vlastně ten kámen úrazu. 🙈Tím to všechno vlastně zacalo. Ze nevěří, ze jsme je doma nikdy nedělali a nevytahovali z toho tu blbou nit. Jemu to tam vadí, me ne 🤣

    8. čer 2020

    @kateczka jak kdy - nektere (asi starsi, prezralejsi?) Jsou hodne drevnate a z tech to vytahuju. Kdyz jsou cerstve a mladoucke tak tam skoro zadna nit neni a neni treba nic vyndavat. Takze asi dle sezony. Jinak je zvlastni, ze se na fazolky ze skolni jidelny nepamatuju. Mozna jsem nepoznala co to je. Zacala jsem yo registrovat az nekdy v 15, kdy jsem si v restauracich rada davala fazolky na slanine jako prilohu.

    8. čer 2020

    @sudylichozrout jojo verim akorat u nas teda dost dost dost sporadicky, se na ne schvalne ted budu soustredit letos😂...
    @zlorenka hahaaaa a zrovna dneska sem to takhle delala jako doplnek k masu misto dusenyho hrasku s mrkvi😂😂
    @raniha to se u nas varilo taky s vajickem😂👍

    8. čer 2020