4 / 18
    Pokračujeme v oblíbeném hraní společenských her. Dostali jsme tip na tuto a je momentálně naším hitem. Pro tříletého jsem trochu zjednodušila pravidla a má ji moc rád.

    Podle pravidel jsem si zahrála já s manželem a dost nás to bavilo. Podstatou je, že každý hráč má jednu barvu figurek a musí se snažit postupným braním a otáčením kartiček "uzavřít" co nejvíce cest se svou barvou panáčka (jsou předmalované na cestách). Uzavřít znamená, že cesta musí mít začátek i konec - od domu k domu nebo ke studni atp. Když ji uzavře, může si na ni postavit tolik panáčků, kolik jich je předkresleno. S Honzíkem zatím nehrajeme na barvy, prostě spolu stavíme cesty a když nějakou ukončíme, tak na ni postavíme panáčky.
    Ale našla jsem už několik dalších variací, které lze použít podle nálady, věku hráčů atp. Vřele doporučuji.

    9. bře 2014

    Máme pro dospělé - už se nemůžu dočkat až J. doroste do věku kdy ho s námi bude moci hrát.

    9. bře 2014

    @zuhur ten systém je asi stejný, že? K čemu jsou ta rozšíření? My jsme se s manželem vyřádili i u této dětské verze 🙂 Škoda, že jsou ty hry tak drahé, jinak bychom jim lehce propadli. Chtěla bych vyzkoušet i tu dospěláckou, ale neznám nikoho, kdo ji má ☹

    9. bře 2014

    @katerina108 tak dojeďtě 😉 máme i většinu rozšíření. Princip je stejný. Rozšíření ti přináší do hry nové možnosti - např. věže, kterými se dá celkem úspěšně škodit, draka, který přináší do hry náhodu atd. Je toho víc, ale třeba jedno rozšíření nás vůbec nezaujalo. Hru teď bohužel nehrajeme - pro dva to moc není, takže se těšíme na parťáka.

    10. bře 2014