icon
1 / 1
avatar

Taky bych uvítala. 🙂

Odpověz
23. led 2017
avatar

Ja taky..mam jeden recept ale pecivo je na druhy den suche 😯 a to testo je moc hutne

Odpověz
23. led 2017
avatar
Odpověz
23. led 2017
avatar

- ½ kostky droždí
- 1 lžičku cukru
- 300 ml mléka
- 1 lžičku soli
- 500 g hladké mouky (může být BIO hladká celozrnná...těsto se chová maličko jinak)
- 1 celé vejce, případně trocha oleje (ale ten není nutně třeba)
...+ vejce na potření a eventuálně něco na posyp....jsou dobré, i když se nahradí část mléka vodou (jen z vody jsem nezkoušela)...Postup klasika..nechat vzejít droždí s mlékem, cukrem, smíchat všechny ingredience, hodina kynutí...

Odpověz
23. led 2017
avatar

jinak plánuju vyzkoušet i z kvásku místo z droždí, ale zatím jsem neměla tu odvahu 🙂

Odpověz
23. led 2017
avatar

Najdete si recept na rohlíky 60' na YouTube je i video. Jsou luxusní!!!!

Odpověz
23. led 2017
avatar
kjajule
autor

@maruskakaras Tak to máme recept hodně podobný akorát já dávám droždí celé a ten olej 🙂

Odpověz
23. led 2017
avatar

@kjajule 🙂 vzhledem k tomu, že to už dělám "by voko", tak tam taky klidně prdnu celou kostku, dám víc mouky a vajec a nějak si to doředím 😀 ...

Odpověz
23. led 2017
avatar

Taky je dělám od oka, ale místo oleje dávám rozpuštěné sádlo a to je pak jinej chuťovej level 😀 😀

Odpověz
24. led 2017
avatar
kjajule
autor

@kuliocka17 super to zkusím 😉

Odpověz
24. led 2017