Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři
    8 / 21
    ♥Karamelové košíčky♥

    @klaire22 - mohla bych poprosit o recept na ten krém? Díky.

    16. pro 2013

    Já takyyy.. 🙂

    16. pro 2013

    @helcenka Krém je jednoduchý - 150g másla, plechovka salka. Ale nám to dost teklo, tak jsme přihustily namletými piškotami a je to dokonalé 🙂 Krásně to drží tvar a chuťově je to snad i lepší 🙂

    16. pro 2013

    RECEPT: KARAMELOVÉ KOŠÍČKY

    na košíčky:
    250g hladké mouky
    100g másla
    70g cukru moučky
    2 žloutky

    na krém:
    1 plechovka zkaramelizovaného kondenzovaného mléka
    150g másla
    čokoládová poleva

    Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice. Předehřejeme si trouba na 180 stupňů Celsia, těsto vytlačujeme do formiček na menší košíčky a pečeme zhruba 10-15 minut - do světle zlaté barvy.
    Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme zkaramelizované kondenzované mléko - vyšleháme do hladkého krému.
    Upečené a zchladlé košíky plníme krémem - nejlépe stříkací pistolí nebo sáčkem a lehce pocákáme čokoládou.

    Uchováváme v chladu 🙂

    16. pro 2013

    @klaire22 - děkuji, už jsem to tu u někoho v albíčku taky četla - bylo tam poměr 1:1, takže stejné množství másla a rovnou to karamelové salko ve stejném poměru. Já se právě bojím, aby to nebylo moc řídké. Chtěla bych letos naplnit karamelovým krémem ořechy, tak pátrám po dobrém karamelovém krému.

    16. pro 2013

    @klaire22 - mohla bych vás ještě poprosit, jestli nemáte recept na nějaký opravdu dobrý čokoládový krém - zkoušela jsem asi dva nebo tři a nebylo to ono. Aby chutnal opravdu po čokoládě. Díky.

    16. pro 2013

    @helcenka čokoládový miluji klasický pařížský krém. Ve šlehačce rozpustit tabulku hořké čokolády. Když vše schladne, dáme vychladit do ledničky a poté vyšleháme 🙂

    16. pro 2013

    @klaire22 Vadí, když mi nezkaramelizovalo to Salko po dvou hodinách vaření, že ho mám pořád světlé?Nebo ho mám dát ještě chvilku vařit?

    21. pro 2013

    @klaire22 dotaz k tomu karamelovemu kremu 🙂 Letos jsem ho delala a srazilo se mi v tom to maslo, bylo to tim, ze jsem salko vytahla z lednicky a maslo bylo na pokojovou teplotu?

    12. led 2014

    @jujika jj, to bude určitě tím. Obojí by mělo být stejné teploty.

    12. led 2014

    @klaire22 Diky 🙂

    13. led 2014