icon
7 / 42
Špaldové kuskusoto s cuketou
avatar

RECEPT

půl hrnku špaldového kuskusu
1 středně velká cuketa
cibule
česnek
rýžová smetana
trošku tvrdého sýru (ale fakt jen trošku) 😀 ale samozřejmě to jde i bez něj, ale já si nemohla pomoct 😀 😀 😀

Kuskus osolím a zaliji horkou vodou a nechám pod talířkem nabobtnat. Na oleji orestuji cibuli, česnek, přidám nahrubo nastrouhanou cuketu, sůl, pepř - restuji cca 5-10 minut. Poté zaliji troškou rýžové "smetany". Do směsi přimíchám kuskus, řádné promíchám a je hotovo.

Odpověz
21. říj 2015
avatar

Tohle miluju, jeste davam zelene fazolky a jarni cibulku i s nati

Odpověz
21. říj 2015
avatar

@klaire22 Prosím jaký kupuješ ten špaldový kus kus? Já zatím viděla jen celozrnný a ten je takový tmavý oproti tvé fotce... (manžel teď nesmí kvůli nějakým vyšetřením celozrnné věci) Díky 😉

Odpověz
10. únor 2016
avatar

Mohu se zeptat, špalda je ale přece ze pšenice, tudíž obsahuje lepek, a co jsem se dočetla, tak se pšenice má vyřadit úplně, jak to tedy je prosím?

Odpověz
26. kvě 2017
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

@kamcatka00 špalda co jsem četla má kvalitnější lepek a je mnohem vhodnější než klasická mouka 😉 A v celozrnné verzi tuplem 😉 Chce to zkoušet, co vám sedne 😉

Odpověz
26. kvě 2017