icon
11 / 42
Zapečený lilek s mletým hovězím masem
avatar

Mňam. To je dobrý nápad, už vím, co budu vařit 🙂

Odpověz
23. říj 2015
avatar

RECEPT

1 lilek
200g mletého hovězího
3 jarní cibulky (nebo malý pórek)
1/2 středně velké cukety
hrst oliv
kousek žluté papriky
sůl, pepř, česnek
olej

Na oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, poté přidáme maso a necháme zatáhnout. Osolíme,opepříme. Přidáme nastrouhanou cuketu, vydlabaný vnitřek z jednoho lilku a podusíme. Až když je směs hotová, přidáme pórek na kolečka a kousek žluté papriky nakrájený na kostičky.
Přeríznutý, vydlabaný a nasolený lilek naplníme směsí, možné ozdobit plátkem slaniny. Zapékáme cca 20-30 minut.

Odpověz
23. říj 2015