icon
14 / 42
Hrachová polévka se slaninou
avatar

RECEPT

250g žlutého loupaného hrachu (kupuji v lídlu)
1 stroužek česneku
1/2 cibule
1 alnatura bio zeleninový bujon
sůl

Hrách několikrát propláchnu, poté zaliji vodou, přidám česnek, cibuli, alnatura bujon, osolím a vařím do změknutí. Když je hrách měkký, vše rozmixuji, případně doředím vodou.

Dále ochutím a zjemním:
rýžovou smetanou (cca 5-6 polévkových lžic)
1 stroužek prolisovaného česneku
hrst majoránky

A jako bonus orestuji anglickou slaninu na půlce cibule - vše na sádle.

Delikatesa!!!!

Odpověz
26. říj 2015
avatar

ta vypadá skvěle... zítra uvařím.🙂

Odpověz
26. říj 2015
avatar

@netanel a hlavně je bleskově hotová a fakt výborná 🙂 Jedla to celá rodina 😉

Odpověz
26. říj 2015
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

Tuhle podle Tebe dělám už delší dobu ... z Tvého předchozího alba a je opravdu výborná 🙂

Odpověz
26. říj 2015
avatar

@luciasek30 je skvělá a hlavně je super, že se dá zařadit do našeho omezeného jídelníčku 🙂

Odpověz
26. říj 2015
avatar

ozaj vynikajuca 🙂

Odpověz
31. říj 2015
avatar

Jsem na začátku diety, takže si ujasňuji svoje pravidla- pro začátek diety, kdy je potřeba být fakt striktní- určitě není vhodný ten bujon, vzhledem k tomu, že v něm jsou kvasnice že?

Odpověz
10. říj 2017