7 / 13
    ♥Tyrolská smaženka♥

    RECEPT: Z kuchařky Romana Vaňka Snadno a rychle

    20g másla
    220g hladké mouky
    300ml mléka
    3 vejce
    50g cukru
    špetka soli
    20ml slivovice
    6g prdopeče
    olej na smažení
    moučkový cukr na posypání

    POSTUP:
    Máslo rozpustíme a smícháme s ostatními ingrediencemi metlou. Těsto necháme 10 minut odležet. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Těsto vždy rozmícháme naběračkou a tenkým pramínkem lijeme do rozpáleného tuku, aby vznikl nepravidelný šnek. Smažíme cca 1 minutu z každé strany. Smaženku vyjmeme z oleje, necháme okapat na papírové utěrce a podáváme pocukrované nebo s oblíbenou marmeládou.

    10. čer 2015

    Aaa, jsi na ne po vcerejsku dostala chut, co?😀

    10. čer 2015