krucis
13. zář 2014

Cvičení pro maminky po porodu

Ke cvičení máme již připravené přibližně 3,5 kg závažíčko a gymball. Se cvičením začínáme pravidelně těsně před usnutím, to je naše závažíčko právě připraveno k takovémuto cvičení. Důrazné upozornění - závaží musíme před cvičením přebalit a nakrmit, jinak naše snažení ztrácí smysl!!!

Pokud je vše nachystáno, vezmeme závaží do ruky a usedneme na gymball. Začneme tím, že se pořádně narovnáme a zaujmeme pro nás nejpohodlnější pozici. Intenzita takového cvičení záleží na rytmu udávaném naším závažím. Pokud křičí moc, musíme cvičit intenzivněji a více se pohupovat, pokud pouze pokňourává, upravíme intenzitu cvičení jen mírně. Je-li závaží zticha a oči má dokořán, děláme vše správně. Délka cvičení závisí na stavu kukadel milého závaží. Když jsou zavřená, máme nárok na 5-ti až 15-ti minutovou pauzu - závisí většinou na tom, jak daleko máme od postýlky do postele. Zpravidla se opakuje po našem ulehnutí do postele, kdy si závaží již oddychlo a nabralu sílu opět řvát. Zase zkontrolujeme pro jistotu stav plenky a mrknem na hodiny, jestli není náhodou čas na další krmení. Pokud je vše v pořádku, pokračujeme ve cvičení viz výše.Toto se opakuje většinou minimálně 2x a trvá tak hodinku až dvě. Pak máme nárok na delší pauzu zpravidla tak dvou až čtyřhodinovou - záleží na tom, jak dobře jsme se závažím cvičili a na jeho momentálním rozpoložení. Takto cvičíme 2x až 3x za noc a abychom nevyšli ze cviku, můžeme si zacvičit i odpoledne.

Toto cvičení je skvělé na procvičení celého těla, ale nejen, že posilujeme naší fyzickou schránku, trénujeme tak i naší psychiku - zejména se učíme trpělivosti a sebeovládání. Mohu toto cvičení vřele doporučit, nicméně před pořízením závažíčka doporučuji si toto nejprve vyzkoušet u známé či kamarádky při odpoledním cvičení, abychom se ujistili, že na to máme nervy. Pokud úspěšně projdeme zkouškou, nic nám nebrání si takové závaží pořídit domů - také je dobré o našem rozhodnotí obeznámit partnera, přeci jen toto cvičení patří k těm hlučnějším.

Všem maminkám přeji, aby jim cvičení šlo co nejlépe a také co nejhodnější závažíčka 😉

Začni psát komentář...

Odešli