kubulapreschool
15. srp 2013

Vstup dítěte do mateřské školy

Blíží se začátek nového školního roku a s ním i vstup do systému vzdělávání.

Pro rodiny s dětmi je zahájení školní docházky nová zkušenost. Svému dítěti můžete pomoci tuto novou situaci lehce překonat a dát mu prostor na zvyknutí si. V mateřské škole děláme vše pro to, aby byl začátek školní docházky co nejpříjemnější pro dítě i vás.

Vaše dítě může být v prvních dnech více unavené, příčinou je čas strávený v novém prostředí s dalšími dětmi a spousta zajímavých aktivit. Je dobré dítě povzbuzovat a podporovat.

Pro co nejlepší přechod z rodinného prostředí je dobré, pokud mateřská škola umožňí na začátku strávit čas ve školce s vaším dítětem, poznat prostředí a učitele.

Při výběru mateřské školy je také důležité uvědomit si, zda svého potomka nesvěřujete na pouhé "hlídání", ale do vzdělávací instituce, která splňuje všechny předpisy. Od povolení hygieny po vzdělávací kurikulum. 

Učitelé by měli denně informovat o pokrocích vašeho dítěte. Zapojte se i vy do denních rozhovorů o škole s vaším dítětem.

Zeptejte se jej třeba:

Co ses dozvěděl(a)?

Jaká je tvá oblíbená hra?

Jaká byla tvoje oblíbená část dne?

Jaký příběh jsi slyšel(a)?

Řekni mi něco o svém nejlepším kamarádovi.

Závěrem je důležité dodat, že je potřeba obrnit se trpěnlivostí a schopností empatie. Uvidite, že s každou návštěvou mateřské školy bude vaše dcera nebo syn šťastnější a každý den se něco nového naučí.

Ondřej Lepka

KUBULA Preschool

Začni psát komentář...

Odešli