liluli
11. pro 2017
131 

Líla testuje Amilk Bifido 3

Díky koníkové výzvě, do které jsme se s 21 měsíční dcerou zapojily, se nám podařilo získat testovací balíček pokračovacího mléka Amilk Bifido 3. Dcera byla do roka kojena a pak jsme přešli na pokračovací mléka, se kterými neměla v zásadě žádný problém. Nejinak tomu bylo i u tohoto mléka. Testování probíhalo měsíc. Hned po doručení kurýrem mě zajímalo, jak vypadá obal. V obchodě je to rozhodně „tahač očí“. Krabice má na obale základní informace, ze kterých se na první pohled jasně dozvím, o co se jedná a komu je výrobek určen. Nemám přílišná srovnání s konkurenčními mléky, vyzkoušeli jsme doposud asi tak tři značky. Obecně je ale někdy těžké z obalu pochopit, co je jeho obsahem. Zde žádný problém nebyl. Text i obrázek mléka s medvídkem jasně mluví o dětském mléce. Navíc je hezky výrazný, v obchodě by mě určitě zaujal.

Po doručení balíčku kurýrem jsem byla netrpělivá a nedočkavá, jak bude hlavně dcera s tímto mlékem spokojena. Hned jsem jej rozbalila a začala studovat jeho složení. Pro srovnání jsem si vybrala aktuální mléko, které je dceři dobře známe a neměla s ním problémy. Veškeré hodnoty, které jsou uvedeny ve složení, byly velmi podobné. Amilk Bifido 3 obsahoval o nějaké setinky miligramů / gramů více, než naše zavedené mléko. Což mi nepřišlo na škodu. Jediné, co mohlo vadit, byla skupina sacharidů (cukry, laktóza, fruktóza, glukóza). Rozdíly těchto hodnot nebyly ale nijak markantní.

Po otevření krabice jsem našla uvnitř dva pytlíky po 300g s průhlednou plastovou odměrkou. Nemůže tedy dojít k nějakým vzduchovým bublinám a nepřesnému dávkování, protože je hned vše na první pohled vidět. Sušené mléko samotné mne velmi mile překvapilo. Prášek byl voňavý, jemný a krásně sypký (tudíž by ani k zmíněným bublinám dojít nemohlo).

Dcera dříve mívala mléko ráno v poledne a večer. Už nějakou dobu jsme ale dávali pouze v poledne na vyžádání (pokud samotný oběd nestačil) a večer zůstalo beze změny. První den jsem jí ale mléko umíchala automaticky, aby mohla hned vyzkoušet. Přijala ho bez jakýchkoli výhrad. Mléčné výrobky má obecně ráda. Hlavně tvarohy, jogurty, občas si vyžádá i sýr. Kravské mléko ještě nevyzkoušela, ale některé věci jí z něho připravuji, např. ovesné kaše atd. Proto mne nepřekvapilo, že si lahvičku bez rozmyslu vzala a vypila ji s chutí. Měla jsem tedy radost, že přechod na jinou značku jí nevadil.

Příprava Amilk Bifido 3 byla velice snadná. Mléko se nádherně rozpustilo, ani jsem nemusela příliš míchat nebo štěrchat. Také neudělalo moc pěny či bublin, které mohou zvláště u menších dětí způsobovat potíže (navíc si vytvořená pěna velice rychle sedne). A co oceňuji nejvíce, je jeho vůně a s tím jistě spojená i chuť. Po dopití jsem lahvičku hned neumyla a musím podotknout, že u jiných mlék zbytky lehce kysnou a způsobují pak nevalný zápach. U Amilk Bifido 3 za prvé nemělo co zkysnout, protože dcera jej vypila do poslední kapky, ale hlavně i po delší době zůstalo stejně voňavé, po kyselém zápachu ani památky.

Večer mléko připravuje manžel, protože máme ještě čtyřměsíčního syna, kterému se věnuji. A v podstatě měl stejné poznatky jako já při dopoledním míchání. Dcera opět vypila vše do poslední kapky a spala až do rána. Se spánkem už nemá delší dobu problém. Změna mléka mohla být narušením, nicméně naštěstí jsme se s tímto nesetkali. Mohlo by se tedy zdát, že přechod na nové mléko proběhnul velmi hladce.

Dcera si však začala vyžadovat každé poledne ještě přídavek v podobě lahvičky. S tím bych neměla problém, ale cca prvních 14 dní se probudila s plnou plenkou řídké stolice. Nejprve jsem to přisuzovala jídlu, které za den snědla, ale když se to takhle opakovalo každý den a vlastně i každé ráno, kdy nastává její pravidelnost, začala jsem to přisuzovat mléku. Ve třetím týdnu testování se už vše upravilo a pominulo. Nemohu s jistotou říci, zda to opravdu způsobilo Amilk Bifido 3, ale zřejmě to způsobila daná změna složení mléka, na které byla doposud zvyklá.

Zbytek testování už měl bezproblémový průběh. Dcerce mléko chutná a uvažujeme, že jej budeme používat i nadále. Je to mléko, které je vyrobené ve Francii a u nás je možné ho zakoupit především v lékárnách Dr. MAX, kde se aktuálně (ke dni 8.12.2017) pohybuje v cenové relaci  199 Kč, což se jeví jako průměrná cena konkurenčních mlék.

Pokud bych měla shrnout hlavní klady, je to jeho snadná příprava, vůně a chuť, kterou jistě ocení nejedno z dětí. V případě záporů jsme se setkali s nepříjemnou reakcí, nicméně zde je to dost individuální a každé dítě může reagovat jinak. V případě Amilk Bifido 3 se ještě může člověk setkat s tím, že mléko u nás není příliš známé (anonymita). Alespoň já jsem se s ním ještě nesetkala. A může tak lehce budit nedůvěru. Nicméně po vyzkoušení tohoto mléka můžeme s dcerou doporučit! Celkově je cenově dostupné a má co nabídnout. Děkujeme koníkovi za to, že jsme se mohli testování zúčastnit a těším se na případnou další spolupráci.

#test_amilk

Začni psát komentář...

Odešli