icon
37 / 38
Fotka mouky ve francouzštině ze série bezlepkových fotek. Už aby bylo jaro a světlo, focení v listopadu je bobřík odolnosti vůči zimě, větru a ndostatku denního světla...
avatar

A teď se přiznej, jaká mouka je použita? 🙂

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@alneka Ty rejpale 😀 Hele, dovedeš si určitě představit, jaké ztráty surovin bývají při focení a i když mám doma aktuálně asi 10 druhů bezlepkové mouky, tak jsem použila nejlevnější pšeničnou mouku ze supermarketu, protože by mi musela ruka upadnout, kdybych tu házela pohankovou nebo amaranthovou do koše 😅 Ale chci vyfotit ty bezlepkové mouky i reálně, ale v této kompozici v exteriéru jsou hrozné ztráty, tak jsem se neodvážila 😉

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@llluckaaa Však cajk 😉 Je mi to jasný!

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@alneka Já teda ani nevidím nějaký vzhledový rozdíl mezi hladkou rýžovou moukou a hladkou pšeničnou 😅 Zítra chci zkusit něco udělat z čirokové mouky, tak jsem na sebe zvědavá. Mám za sebou 3 pokusy a z toho dva neúspěšné ☹ Nezkoušelas ji?

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@llluckaaa Čirok mi tak smrdí, že mi nesmí přes práh. Ale ségra @katyxq tuším něco zkoušela...

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@alneka Mně teda nesmrdí, ale přišel mi hořký ☹ Vy jste s @katyxq vážně ségry? Káťo, ty bys nevěděla? Myslela jsem, že bych zkusila nějaké sušenky, 50% čirokové mouky, 50% rýžové, kakao atd. Bude to jedlé?

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@llluckaaa čiroková mouka je mrcha ... i jako zrní je strašně tvrdej, i sebehladčejc umletá vrže mezi zubama - ale jinak ná dobrou chuť (pro mě), výraznou, táže přidávám třeba k rýžové a/nebo pohankové tak do 10% čirokové

Odpověz
14. lis 2016
avatar

hořkej by čirok být neměl, leda jestli není žluklej?

Odpověz
14. lis 2016
avatar

a bezlepkový sušenky krom mandlových neumím 😕

Odpověz
14. lis 2016
avatar

za to ale umým vaječno-jáhlový palačinky 😀 ... těsto fákt hoooodně řídký, jak mlíko, ale rozmixovaný jáhly moc sajou, takže to funguje

Odpověz
14. lis 2016
avatar

@katyxq Na ty palačinky mrknu k tobě do receptů, potřebuji dost sladkých bezlepkových jídel a už nevím co by. Já dala 100% čirokové mouky do koláče s povidlama a mákem a bylo to dobré. Říkám si, že v sušenkách s kakaem by se ta čiroková mouka ztratila a nevadilo by, kdyby křupala.
Jinak jsem zkoušela dělat čirokovou kaši a nechutnala mi. A taky čirokové knedlíčky nebyly poživatelné ☹ Mouka by měla být v pořádku, nedávno jsem ji rozdělala.
Jinka já dělala bezlepkové sušenky ve stylu koka, nejprve 50% rýžové a 50% pohankové a to bylo dobré. Pak jsem je dělala i 100% pohankové, které jsem vzala jako ochutnávku na setkání celiaků, a podle toho, kolik lidí si bralo recept, dopadly taky dobře 🙂

Odpověz
16. lis 2016
avatar

@llluckaaa jo, mám toho na blogu Skřítčí kuchyně sladkého bezlepkového víc, mám to oštítkované bez lepku i podle druhu mouky

Odpověz
16. lis 2016