lucianas
11. dub 2010

... a Dany v druhém půlroce

Ve středu 21. dubna další poradna. Dopadli jsme dobře. Paní doktorka zkoušela, jak se malý přitahuje za ručičky. A ejhle, chtěl se předvést, jak si stoupá. 🙂 Až byla paní doktorka v šoku. Dle jejich slov je Dany pěkný čipera. Dostali jsme třetí dávku Synflorixu, zatím bez reakcí. Naštěstí. Váha v 6měsících, 3týdnech a 5dnech 6570g.

Návštěva urologie 27. dubna nám dopadla dobře. Vše je relativně v pořádku, tak jsme si všichni oddychli. Čeká nás sice za rok kontrola, ale to je v pohodě.

Na kontrole kyčlí 4. května vše dopadlo v pořádku, na kontrolu už nemusíme. Tak jsem ráda. Jen paní doktorka prohlásila, že je Dany pěkný čertík. Nebyl tam ani chviličku v klidu. I když rozdával jak v čekárně, tak v ordinaci samé úsměvy.

Po delší době, 17. května (v sedmi měsících a třech týdnech přesně) jsme se dočkali otočení. Konečně se nám otočil sám z bříška na zádička, i když teda jen jednou.

A hned druhý den, 18. května, se Danymu podařilo otočení hned třikrát. Je to naše šikulka. 🙂

Jak to tak bývá, tak i my jsme se dočkali nemoci. V noci na 21. května mi přišlo, že z malýho úplně sálá teplo. A tak jsem ho při přebalování změřila. A až jsem se ulekla. Měl 39,5. Od té chvilky jsem měřila až do rána každé přebalení a jak manžel dojel z práce, tak jsme hned vyrazili k paní doktorce. Podívala se mu i do krčku - prý ho má celý zarudlý. Předepsala nám první antibiotika. Ze začátku je malý docela dobře snášel. Pak i během dne pořád teploty. Váha 6850g.

22. května teploty stále trvají. Díky antibiotikům průjem. Stále malý plakal, chtěl se jen chovat., byl nevrlý.

23. května teploty pomale začínají klesat. I když stále jsou zvýšené.. Až v noci na pondělí jsme totálně bez teplot. A taky se musíme pochlubit, Dany se opět pokusil přetočit z bříška na zádička. Co byl nemocinkaný, tak jen tak ležel, ale teď, teď už se přetáčí pořád. Tak teď jen vyčkat, až to půjde i na bříško. 😉

Aby to nebylo jen tak, 24. května se Dany osypal. Volala jsem paní doktorce, zřejmě se jedná o reakci na antibiotika. Doporučené vysazení a domluva na kontrolu hned další den.

Na kontrole 25. května (den před osmi měsíci) si paní doktorka Danyho prohlídla, na tu vyrážku předepsala jakési kapečky a opět řekla o vysazení antibiotik. Byla vzata krev, udělají mu testy, aby nic nezanedbali. Váha 6710g, mírně nám zhubl po té nemoci. Uvidíme, jak dopadneme na kontrole. Věříme, že už bude zdravý jako rybička.

Tak 28. května jsme dorazili na kontrolu. Dany už je zdravý, jupíí. Jen se paní doktorce nelíbily výsledky krve - mírně zvýšené jaterní testy, a méně železa (to má po mamince). Pro jistotu mu vzala krev ještě jednou, aby zjistilla, zda jaterní testy a jejich hodnoty nestoupají. Naštěstí zůstaly hodnoty stejné. Ale paní doktorka nás bude hlídat a tak nás čeká odběr zase za týden. Váha opět klesla, máme 6650g. Předepsala nám vitamín B6 a opět máme dávat železo. Výsledky moči v pořádku. A opět nás paní doktorka nepotěšila zprávičkou - je docela prý možné, že prodělal jakousi mononukleózu. No co, hlavně, když je pod kontrolou a je už teď v pořádku.

A konečně, v neděli 30. května se nám Dany začal otáčet i ze zádiček na bříško. Hned je to veselejší, když člověk vidí, jaké dělá pokroky. Takže si teď dáváme ještě větší pozor, aby se nám nikam nezkutálel.

Na kontrole 4. června mi paní doktorka udělala radost. Jupíí, Dany přibral. Máme 6830g, takže se vrátil na váhu, co měl před měsícem. Už jsem měla strach, že mu něco bude. Stále ale máme průjmík, tak paní doktorka vzala vzoreček stoličky, a uvidíme, co se zjistí. Doufám, že nic závažnýho. Jinak mononukleóza se nepotvrdila, ale nějaká infekce tam byla. Naštěstí je už přeléčená.

Nechci to zakřiknout, ale od páteční noci (na sobotu) se Dany budí už jen jednou. No, snad mu to vydrží. Zatím je to jen 4 noci, ale uvidíme. Kéž by. Je to fajn, se prospat delší dobu v kuse.

Výsledky, na které jsem si volala 8. června jsou v pořádku. Jaterní testy jsou výrazně lepší, v normálu. Odběr stoličky taky v pořádku. Takže jsme se jen domluvili na další poradnu.

A je to tady. 28. června si Dany objevil svou "třetí nožičku" a strašně se tomu smál. Jsem se podivovala, čemu se v tom bazénku směje, a když jsem se podívala, a viděla, co dělá, tak jsem se tomu musela smát taky. 🙂

V poradně 30. června vše v pořádku. V devíti měsících a 4 dnech vážíme 6 970g, jsme 71cm velcí a obvod hlavičky 45cm.

Na odběrech 8. července nás doktorka zvážila. Tedy, opět jsme zhubli, ach jo. Dany má 6850g (tak jako koncem května). Uvidíme, jak dopadnou výsledky krve a podle toho se dál bude řešit. Zkusíme přidat zatím jedno kojení přes den, místo jen brzkého ranního, večerního a nočního. Snad aspoň trošku přibere. .... kolem poledního jsme zjistili, že nám rostou zoubky. Vidět zatím nejsou, ale už to cinká. A podle otisků, když se mi "zakousne" do ruky, tak to vypadá hned na dvě spodní jedničky. Tak konečně aspoň nějaká dobrá zprávička.

Na oslavě babiččiných narozenin se nám daří sedět i bez opory. Na zemi máma, nebo táta dávají oporu, ale už je to krásné sezení.

12. července jsme si byli u paní doktorky pro doporučení do Dětské nemocnice a uvidíme, jak dopadneme tam. Zdá se ale, že jak kdyby něco tušil, víc papá a i vitamínky, které jsme začali dávat do pití a jídla, tak baští, ani o nich neví. Škoda, že nás to nenapadlo dřív, bychom si ušetřili toto běhání veškeré po doktorech. ... a opět další pokrok. Poprvé se nám podařilo vyčůrat se do nočníčku. Jupííí. Že by náhoda, uvidíme.

Tak jsme se vydali na odběry 13. července. Bylo tedy opět vedro, ale co naděláme. Výsledky budou 14. července kolem poledního. Doufám, že vše bude v pořádku. Jinak podle prohlédnutí panem doktorem vše v pořádku, vývoj psychomotoriky v pořádku vzhledem ke stáří.

14. července opět další naplnění nočníku, podařilo se opět vyčůrat. Dany je naše šikulka. Co se týče výsledků, tak jsme se nedozvěděli téměř nic. Spíš mi přišlo, že informace oni dostávají z nás, než my od nich. Po dohodě s pediatričkou předána zpráva z interní ambulance a že si tam zavolá sama. A pak že zavolá. ... ale nevolala, tak asi se taky nic moc nedozvěděla. ☹

Od 15. července nastávají první pokusy lezení. Tak už bylo na čase. Teď to chce jen vypylovat a pak bude lézt jako nějaký malý brouček.

19. července se Danymu podařilo stoupnout si v ohrádce. Nejdřív do takového čupnutí. Pak jsem posunula na šprušlíkám ručičky směrem nahoru a Dany se narovnal. Bylo to krásný.

Nočníček se nám daří čím dál častěji naplňovat. Tak snad se to brzy naučí a pochopí, proč na něj vůbec chodí. Ale sám už teď má radost, když se mu tam něco povede.

Od 1. srpna jsme začali s čištěním zoubků. Při prvním pokusu sice zavřel pusinku. Jak jsem se tam ale dostala s kartáčkem, tak se usmál a bylo mu to děsně k smíchu. Od té doby každý den čistíme a zatím se nám to líbí.

Na další návštěvě u paní doktorky, 5. srpna, po převážení jsme zajásali. Daneček konečně přehoupl hranici sedmi kilo. Aktuální váha v 10 měsích a 10 dnech je 7 160g, měří 70cm (minule se zřejmě sestřička spletla), a obvod hlavičky 46cm.

Je to tady. Povedl se bobeček do nočníku. 🙂 A to 14. srpna, jupíí. Další den hned dvakrát. Pak den nic, a od té doby minimálně jednou, tak je poklad v nočníku. Naplnění ale je vždy. Že by tomu už začínal rozumnět? 😉 Je hezké, jak si vždycky stoupne a kouká, co tam udělal. Pak chodíme společně vynášet na wc a splachovat. Krásně tomu máváme. 🙂

18. srpna objeven třetí zoubek. Den na to, 19. srpna, ihned další. Takže máme hned čtyři zoubky. A jak to tak vypadá, tak co nevidět vyleze i pátý, už je pěkně vidět pod dásničkou.

V pondělí 6. září (v 11 měsících a 11 dnech) nás čekala další poradna. Kontrolní odběry krve a moči, výsledky budou zítra ráno. Váha 7 280g. Sice žádný moc přírůstek, ale aspoň, že nebyl úbytek. To je hlavní. Opět se víc objevil atopický ekzém, dostali jsme žádanku na kožní. Snad mu to ale zmizí a nebude mít žádné problémy do budoucna. Krev i moč v pořádku, jaterní testy i železo dopadlo dobře, bez problémů. Pro jistotu nechala paní doktorka udělat i testy na alergii na mléko a také na lepek, zda není ekzém způsoben těmito faktory. Výsledky dopadli dobře, jupíí. Tak aspoň dobrá zprávička.

První kontrola u zubaře nás čekala 10. září. Povozili jsme se na křesílku, pan zubař zkontroloval růst zoubků a doporučil k užívání Zymafluor. Další kontrola za půl roku.

13. září objeveny další dva zoubky. Takže jsme na celkovém počtu šest. 🙂

Další návštěva paní doktorky nás nečekaně čekala ve čtvrtek 16. září. Už ve středu na vycházce malému teklo z nosa, tak jsem začala dávat léky. Ve čtvtek mu teklo i z očiček, kašel, horečky, tak jsme jeli. Naštěstí na plících, ani v krku doktorka nic nenašla. Tak se jedná jen o virovou rýmu. Užíváme dál kapečky do nosa a na kašel. A proti horečce sirupek. Váha 7 330g. ..... horečky v sobotu ustoupili. Jupíí. I rýma a kašel jsou viditelně lepší. Takže kontrola ve čtvrtek 23. září.

Ve středu 22. září jsme navštívili kožní ambulanci ohledně atopického ekzému. Doporučeno vysazení granulovaných čajíků, dále nekoupat v pěně (což jsme nedělali), dávat pozor na stravu - některé potraviny by mohli vyvolat ekzém dále. Dostali jsme dvě mastičky, jednu na ráno a druhou na noc, pudřík. Uvidíme, zda to pomůže. Další kontrola nás čeká za měsíc.

Roční prohlídka a zároveň kontrola nás čekala 23. září. Kontrola dopadla dobře. Sice se nás drží ještě rýmička, ale už není tak hrozná, jako byla ty první dny. Jakmile přejde, máme přijít na očkování Hexou, a budeme se domlouvat na Synflorix přeočkování. Na srdíčku objeven jemný šelest, ale doktorka nás uklidňovala, že je to způsobené růstem. Pro jistotu jsme dostali doporučení na dětskou kardiologii. Váha 7 310g, výška 75cm, obvod hlavičky 46cm.

A je to tady - 26. září v 7.25hod - slavíme PRVNÍ NAROZENINY!!!!!! 🙂



https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od narození do půl roku

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od jednoho roku do roku a půl
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od roku a půl do dvou let

Beru, díky. Jsi hodná. Tolik pochval. 🙂

21. dub 2010

Tak to je dobře, že ten klouček už je úplně v pořádku.

11. čer 2010

To je pravda, jsem moc ráda. 🙂

14. čer 2010

Jitu, díky. Tolik pochval najednou, to je krásný. Až se oba červenáme. 😉

16. čer 2010

@bufina Vážně? A kde? 🙂

21. čer 2010

@bufina Díky, jsi hodná.

21. čer 2010

@lucianas No kde asi 😀 Noční můry z toho mám doteď.

21. čer 2010

@bufina Ne, to snad ne. 🙂 I když je lepší tam nebýt, že?

21. čer 2010

Daneček je prostě jednička

22. črc 2010

jj, to je 🙂

28. črc 2010

@nemo1985 ... díky , jsi moc hodná, že nás tak chválíš. 🙂

11. srp 2010

@lucianas je prostě boží, už se na něj těším.

13. zář 2010

@dasulag .... díky. však už ho brzy uvidíš, jen co se domluvíme. 😉

13. zář 2010