lucianas
6. říj 2009

Danielek

Vykoukl jsem na svět trošku dřív (35+4tt, tzn. poslední den 8. měsíce), než bylo původně v plánu, ale jsem zdravý a krásně rostu.

Narodil jsem se v sobotu 26. září 2009 v 7.25 hodin, v brněnské porodnici na Obilním trhu. Měřil jsem 46 cm a vážil 2290 g.

Z porodnice nás pustili po týdnu, a to v pátek 2. října 2009. Propouštěcí váha byla 2210g a 47 cm.

V pondělí 5. října nás čekala první prohlídka dětské doktorky. Byly nám předepsány kapky do očí (začaly nám kysat), mastička na opruzeniny (nějak se malýmu zhoršilo) a také nějaké vitamínky. Krásně přibývám, v 10ti dnech vážím už 2260 g - po kojení.

Další návštěva paní doktorky nás čekala 12. října. Očička i opruzeniny v pořádku. Váha v 17ti dnech 2350 g - před kojením.

Dne 19. října další návštěva. S doktorkou projednán problém ublinkávání, doporučen Nutriton. Váha v 24 dnech 2630 g - před kojením.

V neděli 25. října (den před prvním měsícem) jsme si udělali krátký výlet. První. Jeli jsme k babičce a dědečkovi (od maminky). Byli moc šťastní, že nás vidí.

Další pondělí, přesně v den měsíčních narozenin, 26. října návštěva doktorky. Opět vše v pořádku. Krásně rosteme. Paní doktorka poslechla srdíčko, prohmatala hlavičku, malýho prohlídla a vše jak má být. Váha 2960 g - před kojením. Jupíí, můžeme ven. 🙂 Za 14 dní první poradna, taky se musíme objednat na kyčle.

27. října jsme byli na první vycházce. Bylo to moc fajn.

Poradna 10. listopadu dopadla dobře. Malý se tam stihl i vyčůrat. 🙂 Pohmatem vše v pořádku. Váha 3600 g - cca hodinku po jídle. Výška 55 cm. Bude z něj asi velký klučina. Obvod hlavičky 38cm. Další poradna za tři týdny.

Ve věku šesti týdnů první pokusy usměvu. A jsou čím dál tím víc znatelnější. 🙂 Zhruba kolem poloviny listopadu už to byl úsměv opravdový.

18. listopadu kontrola kyčlí, vše v pořádku, nemusíme balit na široko. Malýmu ani vyšetření nevadilo. Další kontrola ve 3,5 měsících.

V pondělí 30. listopadu (2 měsíce a 4 dny) poradna u doktorky. Vše v pořádku, váha 4360g. Paní doktorka nás neměřila, ale po domácím změření máme 56cm. Na další kontrolu jdeme mezi svátky, 30. prosince. A taky půjdeme zrovna na odběr krve, na krevní obraz. Snad to nebude bolet.

22. prosince (2 měsíce a 26 dní) jsme jeli k doktorce. Malý měl kašel a rýmu. Po jejím prohlédnutí konstatovala, že se jedná pouze o rýmičku. Předepsala nám kapky, pro jistotu i léky na kašel. Při této příležitosti zvážila, měl 4830g - mezi kojením.

25. prosince (1 den před 3 měsíčními narozeninkami) jsem u babičky a dědečka pásl krásně koníky. Pokusů dřív bylo víc, ale tentokrát to opravdu bylo pěkné a pevné držení. Škoda jen, že jsme to nezachytili foťákem.

30. prosince - odběr krve na krevní obraz. Zjištěn nedostatek železa, ale to je prý u nedonošených dětí normální. Předepsáno železo v kapkách. Poradna v pořádku. Ve třech měsících a 4 dnech měříme 59cm a vážíme 5090g - před kojením, obvod hlavičky 39cm. Zároveň píchnuta první hexavakcína. Další poradna 27. ledna.

5. ledna kontrola kyčlí. Vše odpovídá věku. Jadýrka zatím nemáme. Další kontrola 4.5.2010.

27. ledna poradna v pořádku. Ve čtyřech měsících váha 5670g, délka 63cm, obvod hlavičky 42cm. Druhá hexavakcína. Nabídnuto očkování Prevenar, nebo Synflorix. Máme se rozhodnout, o které budeme mít zájem. ... Paní doktorka také zkoušela pasení koníků a opravdu jsem se předvedl - krásně jsem držel hlavičku, jak to ani doma nedělám. Jen, když mám hodně diváků, tak se ukazuju, jak to umím. 🙂 Příští poradna za měsíc, očkování za 14 dní.

10. února očkování proti pneumokokovým onemocněním. Nakonec jsme zvolili Synflorix. Reakce uvidíme v nejbližších hodinách, snad žádné nebudou. .... jupíí, žádné nebyli. Dostal zároveň i třetí hexavakcínu. Paní doktorka zjišťovala, jak sleduje, jak se usmívá, ptala se, zda se otáčí, zda si bere hračky, a tak. Jsme povykládali, tak prý je šikulka. Sestřička se snažila Danyho i zvážit, ale dnes to bylo extrémně složitý, stále se na váze hýbal. Nakonec nahlášena váha ve 4 měsících a 2 týdnech 5800g. Výška nebyla zjišťována, stejně tak obvod hlavičky. Dostali jsme doporučení na urologii do dětské nemocnice. Tam se musíme objednat. Další poradna nás čeká 10. 3.

11. února nám to nedalo a zkusili jsme Danyho zvážit na závěsné váze, v autosedačce. Po odečtu sedačky nám vychází, že už jsme přeskočili hranici šesti kilo a máme 6,10kg. Tak uvidíme, jak se sejdeme za měsíc u doktorky, na jaké váze. Je to hold boj, v klidu ho zvážit. 🙂

26. února jsme Danyho zvážili na závěsné váze, v autosedačce. Po odečtu sedačky nám vychází, že už máme 7kg. Mamince se to moc nezdá, že by to byl velký nárust. Tak uvidíme, kolik se podaří zvážit na další poradně paní doktorce.

3. března (5 měsíců a 5 dní) na návštěvě u tety Ninulky se podařilo naše první přetočení ze zádiček na bříško přes levý bok. Až nás to překvapilo.

10. března další poradna u paní doktorky. Měli jsme dostat druhou dávku Synflorixu, ale malý měl rýmičku a kašel, tak až na další poradně. Dostali jsme recept na kapečky. Vážení proběhlo docela v pohodě, máme 6060g (tak to znamená, že se sestřička minule trefila s tím odhadem).

24. března (5 měsíců, 3 týdny, 5 dní) nás čekala další poradna, půlroční. Malý dostal očkování Synflorix, II. dávka. Naštěstí opět bez reakcí. Váha v půl roce je 6 260g, výška 67cm, obvod hlavičky 44cm. Zase jsme o něco větší. Rosteme jak z vody. Zatím jsme stále jen kojeni, ale máme začít s příkrmy - zelenina, zeleninové polévky. Tak uvidíme, jak budou chutnat.



https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od sedmi měsíců do jednoho roku

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od jednoho roku do roku a půl
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/alb... .......... od roku a půl do dvou let

Moc krásné fotečky

25. bře 2010