lucianas
24. zář 2010

Dany a jeho krůčky do 2.roku

V neděli 26. září byl den D pro našeho Danielka. Oslavil první rok. Dostal spoustu krásných dárečků, včetně dortíku. Ten nesměl chybět.

Na doporučení paní doktorky jsme navštívili dětskou kardiologii. Naštěstí na utz srdíčka nic nenalezeno. Zjištěno pouze, že jakýsi otvor ještě není uzavřen, ale že by se to mělo samo uzavřít. Pro jistotu kontrola za rok. Dost jsem si oddechla, abych se přiznala.

15. října jsme se dostavili k paní doktorce na přeočkování Hexou. Vychytala jsem správnou dobu, nebyl nachlazený. Jinak se ho rýmička opravdu dost drží. Vážení ani měření neproběhlo, až na příští návštěvě. Očkování bylo naštěstí bez reakcí. Dany se v ordinaci předváděl, opravdu čiperné dítko. 🙂 Za měsíc nás čeká přeočkování Synflorixem.

Od soboty 23. října se nám daří lézt dozadu jako ráček (zvláštní, většina dětí tím začíná), a také dělat vrtulky na čtyřech. 🙂

Není možný. I nás začalo bavit Paci, paci. Konečně tleskáme (31. října) a užíváme si zvuků ručiček.

Dne 4. listopadu objeven osmý zoubek, vlevo dole. Tak už máme pusinu plnou zubů.

Na kontrole s ekzémem 9. listopadu vše v pořádku. Mastičky zabírají, je viditelněji lepší. Jupíí. Máme pokračovat dál v promazávání. Další kontrola po novém roce.

18. listopadu objeven devátý zoubek - první stolička, vpravo dole.

Dokud jsme zdraví, tak jsme zašli na přeočkování Synflorixem - 19. listopadu. Zaplakal jen při samotném vpichu, jinak bez reakcí. Váha (týden před 14 měsícem) 8 170g. Jupíí, osmikilová hranice překonána. Další kontrola až v roce a půl.

Desátý zoubek a druhá stolička se na nás usmála 3. prosince. Vpravo nahoře.

Tak přeci jen ne až za tak dlouho. K doktorce jsme opět naklusali dřív. A to 8. prosince. Malý se vzbudil ráno ve čtyři a kašlal chraptivým kašlem. A čím dál hůř. Jeli jsme hned brzy ráno. I tak tam bylo spousta lidí. Ale hodná maminka, která měla přijít na řadu nás pustila, když malýho viděla. Jsem ráda, že jsme tam šli. Má laringitidu. Dostáváme doporučení do Dětské nemocnice na ORL, je možné, že si nás tam i nechají nějakou noc. Také dostal čípek, aby se nedusil. ... Využili jsme sanitku, manžel jel zatím domů a čeká na verdikt, jak dopadneme. Aby věděl, co dovézt. ... Po vyšetření na ORL a také na interně známe verdikt, zůstáváme na jednu až dvě noci. Jdeme na příjem. Při příjmu Danyho zvážili, má 8 190g. Dostává injekce a prášky. Jsme na pokoji, zatím není jisté, zda budu přes noc být u něho. ... manžel dovezl věci a přijel hlavně za malým. Dozvídáme se také, že je možné zůstat u Danyho přes noc na přistýlce. Tuto možnost hned využiju a jsem moc šťastná. Noc naštěstí v pohodě, zakašlal jen párkrát a spíš až nad ránem. Jen si udělal brzy budíček, o půl páté. Po mlíčku ale usnul.

Druhý den ráno, 9. prosince, vizita, a také pár skupin studentů zdravotnické školy. Tak si myslím, že má Dany vyšetření na půl roku dopředu. 🙂 Jen škoda, krásně spinkal a já ho musela kvůli změření teploty budit. Ale byl suprový, ani neplakal a nebyl protivný. Také ho po ránu vážili, přibral 10g, takže teď máme 8 200g. Dle sdělení paní doktorky záleží na vyšetření a mohli bychom snad v pátek domů. .... nastala změna. Mají hodně příjmů a nedostatek pokojů. Jsme odesláni na vyšetření a pokud bude už v krčku vše v pořádku, pustí nás domů už ve čtvrtek. Super, kontrola dopadla dobře a jedeme domů. Jupííí. Dostali jsme prášky, také doporučení, co a jak, a odjíždíme. Není nad to být doma.

Kontrola u naší pediatričky 14. prosince dopadla dobře. Předepsány čípky, abychom měli doma, a také prothazin. Je ještě zahleněný, tak aby klidně spinkal a nedusil se, tak brát do konce týdne.

První pokusy samostatných krůčku zaznamenáváme 16. prosince. Sice zatím jen jeden, dva krůčky, ale snaha tam je. Tak třeba to vyjde a budeme opravdu chodit na Štědrý den.

Štědrý den byl moc pěkný, pohodový. Jen Dany nechápal, co se děje, z dárečků byl vyděšený. I když po rozkoukání si s nimi už pěkně hrál. Dostal spoustu hraček, i nějaké oblečeníčko.

Hurááá, chodíme. Už přejdeme téměř celou místnost. Je to nádhera, se koukat, jak capká. A povedlo se nám to poslední den v roce, na Silvestra. I ten byl pohodový, petardy a rány od ohňostroje ho nevzbudily.

Začátkem ledna na nás vykoukl další zoubek, dvanáctý. To to letí. Za chvíli už bude pusinka plná zoubečků.

Stále se zdokonalujeme v chůzi, už chodíme úplně jako profíci. .-)

19. února nás kolí horečky a rýma. Postupně se přidává i kašel. Dívali jsme se i do pusinky, zda horečky nejsou od zoubků, ale nejde nic vidět.

21. února jsme opět navštívili paní doktorku. Tak na průduškách, ani v krčku nic není, je to tedy virového původu. Dostali jsme léky, doporučení nechodit ven. Pokud by teploty neustoupily, tak kontrola v pátek, jinak v úterý další týden.

Horečky naštěstí ustoupily, a tak jsme se na kontrolu dostavili 1. března. Provedena zároveň prohlídka v 18. měsících (i když nám zbývalo do nich ještě 25dní). Takže po měření a vážení máme 81cm, 8,90kg, a obvod hlavičky 48cm. Další návštěva v dubnu, na očkování proti spalničkám.

3. března na nás začíná vykukovat třináctý zoubek, už jde vidět pěkná špička.

Další zoubečky na nás vykukují ještě před oslavením roku a půl. Spodní trojky jsme objevili 22. března, opět maminka. Rostly a proříznuly se zároveň, proto byly v poslední době noci takové horší.

ČEKÁ NÁS:
- 29. březen ... zubař
- duben - očkování proti spalničkám
- 10. května ... urologie
- říjen - kardiologie

.... od září snad plavání ....

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od narození do půl roku
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od sedmi měsíců do jednoho roku

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lucianas/albu... .......... od roku a půl do dvou let

Komentář byl odstraněný

Nechci nic říkat, ale malej je celej ty, když jsi byla malá, schválně si vem svoje fotky a porovnej. Ty křupky jsou super jak se malej u nich kření.
A jak je vlezenej v tom stole taky nemá chybu

23. lis 2010

Že by fakt byl po mě? to je super. aspoň svoji maminku nezapře. 🙂 ... jj, kření se snad u všeho, stačí mít jen foťák v ruce.

25. lis 2010