28 / 351
    Hruškový koláč, inspirace @babettaboo. Hl.mouka nahrazena pohankovou
    Komentář byl odstraněný

    fotoportrét






    ingredience:
    5 pevných hrušek
    5 lžic medu nebo javorového sirupu
    200 g másla
    3 vejce
    200 g medu
    200 g hladké mouky
    2 lžičky kypřícího prášku
    Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřince a chvilku povaříme aby nám změkly a šli lépe nakrájet do vějířku. Do malé hrnce dáme 5 lžic medu a přivedeme k varu dokud nezkaramelizuje. Med vlijeme do formy vyložené pečícím papírem, potřeným máslem a vyskládáme na něj vějířky hrušek. Máslo utřeme vařečkou do pěny. Vejce šleháme s medem dokud nevznikne světlá krémovitá pěna, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme máslo.
    Těstem zakryjeme hrušky a pečeme cca 50 minut, dokud není špejle čistá. necháme chvilku zchladnou a překlopíme na talíř.
    Ingredience jsou dělané na formu o průměru 28 cm.

    1. říj 2015