42 / 56
    Ovesné lívance s jahodovou marmeládou
    Komentář byl odstraněný
    26. bře 2018

    •2 hrnky ovesné mouky (neboli najemno rozmixovaných ovesných vloček)
    •2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
    •1,5 až 2 hrnky vody
    •2 vejce nebo 1 banán nebo 4 lžičky psyllia
    •za studena lisovaný kokosový olej nebo sádlo

    Postup

    Smíchejte ovesnou mouku s 1,5 hrnkem vody a vejcem, nebo najemno rozmačkaným banánem, či psylliem, nechejte stát v pokojové teplotě zhruba 15 minut. Vmíchejte prášek do pečiva a dle potřeby pak ještě přidejte tolik vody, aby vzniklo lívanečkové těsto (mouku s vodou a případně psylliem můžete nechat stát v pokojové teplotě několik hodin, pak přidat ostatní suroviny a potřebné množství vody a ihned smažit).

    4. dub 2018