@klaire22 nahoře je šlehaná ganache (tak se to asi jmenuje🙂
3 kelímky 33% smetany
300g bílé čokolády
- Do smetany v hrnečku nalámeme čokoládu na menší kousky. Za stálého míchání ji necháme rozpustit ve vroucí vodní lázni. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
- Připravenou smetanu přikryjeme fólii nebo alobalem a vložíme do chladničky. Necháme odležet do druhého dne.
- Následující den šlehačku vyšleháme do hustého krému a zdobíme🙂
Video návod na růžičky - https://www.youtube.com/watch?v=_8SYhPFLYEA
teda tak ten je dokonalý!!!!
dokonalé 🙂 jak kytice růží 🙂
Nadhera 😉
krasa, opravdu! velmi efektni, hezci nez kdejaka potahovka...
muzu se jen zeptat, korpus je jen obyc piskot a na tom tyto ruze?
@hz Moc děkuji🙂 U nás potahovka nikomu moc nechutná🙂
korpus je red velvet
těsto (dělala jsem dva korpusy)
1 korpus
250g hladké mouky
200-300g cukru (jak je kdo zvyklý)
2 vajíčka (větší)
1/2 lžičky soli
2 lžíce kakaa
110g másla
240ml podmáslí
1 lžička sody
1 lžička octa (nejlépe jablečného)
červené barvivo - gelové, asi půl lžičky
vanilkový extrakt
- dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
- nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
- v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem
- vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
- nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
částech)
- lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
- směs vlijeme do připravené formy a pečeme
- respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
- po dopečení necháme korpus vychladnout
- je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
krásně rovný
@hz
- každý korpus proříznout
- promazala jsem malinovou marmeládou a krémem z bílé čokolády (krémem jsem pokryla i celý dort a nechala pořádně vychladit v ledničce - přes noc)
krém:
2 kelímky 33% smetany
100g bílé čokolády
2lžíce solamylu
250g másla
4 lžíce cukru moučka (nebo méně - dle chuti)
- Ve vodní lázni povaříme za stálého míchání smetany s cukrem, čokoládou a solamylem. Hustý krém dáme stranou, přikryjeme transparentní folií a necháme vychladnout.
Do vychladlého krému opatrně zašleháme nakrájené máslo a krém podle chuti dosladíme.
Ahoj mám Prosím dotaz vydrzi tento dort cestovani cca 1,5 hodiny chci ho zavést babičce k narozeninám tak at vim jestli se nebude rozpouštět moc díky
Krasny
Jak děláte prosím krém, že Vám krásně drží a nestéká? Předem moc děkuji 😉