46 / 229
    Liška Pro Našeho Samíka ke 3. narozeninám

    Jeeee, ten je nádherný!!!!! Moc se vám povedl ;)

    20. zář 2016

    tak tohle musím zkusit .... nejsem ale moc zručná, tak nebyl by nějaký fotorecept, plus samozřejmě recept originál?

    20. zář 2016

    @mruk Moc děkuji🙂

    21. zář 2016

    @olaj Jej... fotorecept nemám... Dělám dorty podle fantazie (kombinuju těsto a náplň)🙂
    korpus je red velvet
    těsto (dělala jsem tři korpusy - 2 o průměru 22 cm a 1 o průměru 18 cm)
    1 korpus
    250g hladké mouky
    200-300g cukru (jak je kdo zvyklý)
    2 vajíčka (větší)
    1/2 lžičky soli
    2 lžíce kakaa
    110g másla
    240ml podmáslí
    1 lžička sody
    1 lžička octa (nejlépe jablečného)
    červené barvivo - gelové, asi půl lžičky
    vanilkový extrakt

    - dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
    - nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
    - v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem
    - vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
    jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
    - nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
    částech)
    - lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
    ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
    - směs vlijeme do připravené formy a pečeme
    - respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
    - po dopečení necháme korpus vychladnout
    - je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
    krásně rovný

    21. zář 2016

    @olaj náplň do dortu
    šlehaná čokoládová ganache (750ml smetany 33% a 375g čokolády - poměr 2:1) - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)

    21. zář 2016

    @olaj
    Hlava - každý plát (22 cm) proříznout
    potřela jsem domácí ostružinovou marmeládou - potřít částí krému (pokladla jsem ovocem - broskve, maliny)
    Uši
    - proříznout i menší plát - rozdělit na čtvrtky (vzniknout trojúhelníčky na ouška - využila jsem na každé ouško tři pláty, aby byly nižší než hlavička lišky)
    - promazat, naplnit krémem a ovocem

    - přitisknout k hlavičce - zbytkem krému potřít celou hlavu lišky ( vyplnit mezery, srovnat nedokonalosti)
    - dát chladit do ledničky

    21. zář 2016

    @olaj
    Krém na zdobení (dělala jsem ze dvou dávek, ale stačilo by asi jen jeden a půl)
    1 dávka krému:
    250ml vody
    4 lžíce hladké mouky - 50 g
    4 lžíce vanilkového pudinku - 40 g
    2 žloutky
    250 g másla

    - Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
    - Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
    - Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
    - Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
    - Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
    - Větší část krému jsem obarvila gelovou barvou Wilton

    21. zář 2016

    @olaj Na zdobení jsem využila zdobicí špičky Wilton (233 jemná srst, 234 hrubší srst). Očka, čumáček, lupínky jsou z čokolády - namalovat na pečicí papír a nechat vychladit v ledničce). Čoko lístečky - stačí natřít rozpuštěnou čokoládou lupínky a nechat v ledničce zatuhnout - pak sloupneme). Tak jsem snad trošku pomohla🙂))

    21. zář 2016

    Wau, moc děkuji za vycerpavajici odpověď 🙂 ty špičky máš v nějaké sadě nebo prostě vždy objednáš, co potřebuješ? Mam jen dvě, srst mi chYbí 🙂

    21. zář 2016

    Luci,komu to bylo? Samikovi?...je moc krasnej...asi si dort objednam u tebe 🙂

    30. zář 2016

    To je nadhera 😍😍😍

    8. dub 2017