25 / 229
    Ovečka pro Jeremiáška k 1. narozeninám

    Mohla bych poprosit o recept. Děkuji 🙂 Je nádherný

    6. led 2017

    Je boží!!! Skvělý nápad 🙂

    18. dub 2017
    15. kvě 2017
    20. zář 2017

    Prosím recept. Děkuji 🙂

    21. zář 2017

    Můžu také poprosit o recept,děkuji 🙂

    2. bře 2018
    Komentář byl odstraněný

    @hanullqa
    @marinazhodonina
    @radunkakomendova
    @larondine
    Na ovečku 2 korpusy o průměru 22 cm
    Korpus: (1 dávka)
    250g hladké mouky
    200-300g cukru (jak je kdo zvyklý) - já dávám jen 150g a úplně stačí
    2 vajíčka (větší)
    1/2 lžičky soli
    2 lžíce kakaa
    110g másla
    240ml podmáslí
    1 lžička sody
    1 lžička octa (nejlépe jablečného)
    vanilkový extrakt

    - dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
    - nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
    - vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
    jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
    - nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
    částech)
    - lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
    ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
    - směs vlijeme do připravené formy a pečeme
    - respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
    - po dopečení necháme korpus vychladnout
    - je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
    krásně rovný

    Náplň- šlehaná čokoládová ganache
    750ml smetany 33%
    375g čokolády - poměr 2:1)
    - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)

    Každý korpus 1 proříznout - potřít marmeládou - navrstvit krém - obložit ovocem (dle chuti - dávám hlavně banány, maliny...) - opakovat s dalším plátem - z boku dorovnat a dohladit krémem - nechat ztuhnout

    Krém na zdobení (dělala jsem z 1,5 dávky)
    1 dávka krému:
    250ml vody
    4 lžíce hladké mouky - cca50 g
    4 lžíce vanilkového pudinku - cca40 g
    2 žloutky
    250 g másla

    - Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
    - Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
    - Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
    - Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
    - Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
    - Pro odlehčení se může přidat 1 tvaroh (vanička) - ale jen když je krém bílý - s barvami to nedělá dobrotu🙂

    - Zdobila jsem špičkou Wilton 2D
    - ouška z bílé čokolády, nosánek z bílé čokolády obarvené na růžovou (namalovala jsem na peč. papír, nechala ztuhnout a pak na dort)
    - oči a pusinka namalované tmavou čokoládou (přímo na dort)
    Tak jsem snad trošku pomohla🙂

    5. bře 2018

    @luciska82 chtěla bych o víkendu vyzkoušet. Prosím jakou dáváte do ganache čokoládu?

    15. kvě 2018

    @zuz4a Používám čokoládu na vaření z Lidlu (200g a 52% kakaa)🙂

    15. kvě 2018