To jsou chutě takhle po ránu 😉
@linee
@dzejnin Holky byli jsme na dovče, tak se dostávám k odpovědi až teď...
Mini pavlova s ostružinovou zmrzlinou
Mini pavlova
2 bílky
pár kapek citronové šťávy
špetku soli
90 g cukru krystal
10 g cukru moučka
Bílky vyšlehejte do husté pěny. Nejprve na střední rychlost. Pak přidat 3 až 4 kapky citronu, špetku soli a všechen cukr. Šlehání zvýšíme na vyšší otáčky až do opravdu pevného sněhu, který bude vytvářet tuhé špičky.
Na plech dejte pečící papír a troubu rozehřejte na 80°C horko-vzduch. Pak už jen tvořte malá hnízdečka tak, aby uvnitř vznikal prostor pro naplnění. Sušte přibližně 1 a půl hodiny. Troubu neotvírejte až do rána. Neotvírejte přes celou noc!
Ráno mini Pavlova krásně sundáte z papíru.
Ostružinová zmrzlina
4 hrnečky ostružin
1 hrneček cukru (neb dle chuti)
2 kelímky smetany ke šlehání
1,5 lžíce citronové šťávy
Do hrnce dáme ostružiny, cukr a citronovou šťávu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí a ostružiny nezměknou.
Pak dáme ostružiny do mixéru a rozmixujeme. Pokud nechceme semínka, tak přepasírujeme (trochu ostružinové omáčky si necháme na ozdobení). Poté přidáme šlehačku, dobře promícháme a dáme do mrazáku (občas promícháme).
Do hnízdečka – mini pavlova – dáme kopeček ostružinové zmrzliny, přelijeme lžičkou ostružinové omáčky a dozdobíme ostružinami.

To vypadá luxusně! 😍