majdak
15. čer 2010

Daneček 25.7.2008

Druhé těhotenství přišlo nějak ráz na ráz. O Adélku jsme se snažili rok a u Danečka jsem vysadila antikoncepci, první menses se dostavila a druhá už ne.... těhu bylo bezproblémové, jen jsem byla víc unavená než při prvním, přeci jenom, Adušce byl rok a půl. Daneček měl termín porodu 21.8.2008, ale 24.7.2008 mi v 18,30h praskla voda a jeli jsme honem honem do nemocnice, aby to náhodou nebylo tak rychlé jako s Adélkou. V porodnici se nějak nic moc nedílo, malý si dával na čas, jen kontrakce byli strašně rychle za sebou - ve 21h jsem je měla každou minutu a půl - ve 22,30 jsem už usínala vysílením při mluvení a tak jsem se rozhodla pro epidurálku - hrozný zážitek - dr. mi ji ani nechtěla dát, jak jsem měla kontrakce rychle za sebou - ale pokusila se o to - ale při zavádění mi napíchla nějaký nerv a mě samovolně vykopávala noha - dostala jsem vynadáno, že se nesmím hýbat, ale já to nedělala úmyslně, takže jsem to ještě k tomu obrečela. Epidurálka krásně zabrala a mohla jsem si na chvilku odpočinout. Daneček se narodil v pátek 25.7.2008 ve 2,45h s mírou 47 cm a váhou 2,63 kg.
Už v porodnici mu zjistili šelest na srdíčku, ale říkali, že se to po porodu občas stává... ale šelest postupem času neustupoval, ale naopak zesiloval a tak nás naše pediatrička poslala pro jistotu na vyšetření do Prahy k paní dr. Perglerové - a tam nám řekli, že má daneček vrozenou srdeční vadu - stenozu aortální chlopně - byla to rána!!! nejdříve to vypadalo, že je to málo významná vada, ale jak rostl, výsledky se zhoršovaly a museli jsme na operaci . Nastoupili jsme 29.12.2009 do Motola a 30.12.2009 šel Daneček a katetrisační valvuoplastiku - a teď si to doktoři jen a jen chválí, že v rámci možností se to povedlo nejlépe jak šlo ... Ale musíme počítat s tím, že ho jednou čeká buď plastika chlopně, nebo umělá chlopeň. Ale bylo nám řečeno, že čím déle to bude nutné, tím lépe.
Nejhorší na tom všem je, že má sil na rozdávání, nikdo by na něm nepoznal žádné příznaky, je čilejší než všechny ostatní děti, není unavený, naopak je až moc hyperaktivní... Ale díky za to, že má tak obrovskou sílu a elán do života.