icon
1 / 1
avatar

ty jsou, poprosím recept 🙂 letos jsem zkoušela 2 recepty a nic moc teda... děkuji

Odpověz
18. pro 2020
avatar

Mužu taky poprosit máte takové krásné

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@fouskovi
@septums holky je to zde od arien_black

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@fouskovi
@septums
Těsto:
500 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička sody, 190 g moučkového cukru, 2-3 lžičky holandského kakaa, 1 lžička mleté skořice, 2-3 lžičky perníkového koření (ne kypřícího prášku a nejlepší je od Vitany), 120 g medu, 2 celá vejce, 125 g másla nebo Hery

1 celé vejce na potření

Všechny ingredience smícháme na těsto, zabalíme do folie a necháme odležet v lednici. Někdy peču ještě ten den, někdy i za dva, tři dny. Jak mi to vyjde. Těsto vyválíme na plát - důležité je nevyválet moc natenko. Doporučuji minimálně na 3 mm. Pečeme v předehřáté troubě asi na 170 stupňů 5-8 minut. Perníčky jsou hned měkké, ale je důležité je nepřepéct. Vytahujeme z trouby hned, jak "drží tvar" a ještě horké potíráme celým rozšlehaným vejcem.

Poleva:
140 g přesátého moučkového cukru, 1 bílek, citronová šťáva

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@marketka_m dekuju a to vajíčko Teda až po upečení jo dekuju

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@fouskovi jo az po upeceni..a krasnr sviti

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@marketka_m a zeptám se ještě prosím co je lepší Hera nebo máslo dekuju

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@fouskovi nevim.ja delala poprve a dala jsem pul na pul

Odpověz
18. pro 2020
avatar

@marketka_m dobře děkuji

Odpověz
18. pro 2020