martina_81
18. bře 2013

Jak jsme dopadli a "citlivý" přístup doktorů

Pro ty,co nejsou v obraze:
1.února jsme byli konečně na dalším transféru (náš 2.KET) a vše bylo ok, pozitivní tt a krásné hcg. Sice mě trápily křeče v podbřišku, ale pořád jsem si říkala, že je to normální, že povolují vazy a že to prostě bolí. 1.března (v pátek) jsme byli na 1.UTZ v caru a koukali jsme na "prcka" v děloze. O víkendu se moje bolesti rapidně zhoršily a já se nemohla už téměř ani pohnout, v sobotu večer jsem skoro omdlela a když jsem se probrala, tak jsem jen zvracela (začínající otrava). No ještě,že jsem měla doma Jirku, jinak nevím, jak bych to zvládla. Po probdělé noci jsem se rozhodla zajet do nemocnice, pro jistotu. Dr. udělal UTZ a verdikt zněl - krvácení do břicha a mimoděložní těhotenství. Prcka už totiž v děloze neviděl!!! Takže ještě večer mě operovali a náš sen se v 7.tt opět rozplynul........
Před časem jsem z pohodlnosti chtěla změnit gynekologa, abych nemusela jezdit do Svitav, kde mám svého dr., kdybych byla těhotná. A v České má nejlepší hodnocení Skalický, tak jsem chtěla k němu. Jenže pak se na netu (znamylekar.cz) objevil dost negativní příspěvek,tak jsem se rozhodla, že si "nechám" svého, Richtera. A dobře jsem udělala.
Když jsme přijeli v neděli do Ústí do nemocnice, aby mě někdo prohlídl, byl tam zrovna Skalickej. A tak úžasně, jak ho všechny ženský líčí,. na mě teda nepůsobil. Takovej mladej (asi 35) blbeček vytlemenej, Jirka prohlásil, že spíš vypadá jak automechanik, než gynekolog. No aspoň s diagnózou měl - bohužel - pravdu. Ale co se týče citlivosti sdělování špatných výsledků po operaci, tak totální hovado. Dávali mi spoustu krve a plazmy, tak přišel, abych mu podepsala souhlas. Tak jsem se ho ptala, jak to dopadlo. A on, že krev tam byla, tak jak si myslel. A já "a to embryo"? A on se tak zašklebil, jako že v 7.týdnu to snad ani embryo není a že teda bylo mimo dělohu. A to bylo celý.
V pondělí ráno přišel druhej kretén (nějakej přičmoudlej slovák) Tangešika nebo jak se jmenoval a hlásil mi výsledky stylem, že krev tam byla, ale embryo v děloze nebylo a posměšně prohlásil, že by ho zajímalo, co tam "pan kolega" v pátek viděl.
Až v úterý konečně přišla normální chápavá doktorka, která mi vysvětlovala, že to embryo se prostě uhnízdilo v rohu dělohy a jak rostlo, tak se "prorvalo" ven. Proto ještě v pátek bylo viděl v děloze a v neděli už ne
A proto jsem asi v sobotu chcípala bolestí a téměř omdlela. To bylo taky dobrý. Zvedla jsem se, že půjdu na záchod, ale zamotala se mi hlava, tak jsem šla ještě říct Jirkovi (byl na pc), že kdyby něco, tak na něho zavolám. A sotva jsem došla k záchodu, už jsem volala,protože se mi zatmělo před očima. Tak mě "zdrbal", že proč stojím, proč si nelehnu. Tak jsem si lehla, on mi držel nohy nahoře, mluvil na mě, ale to už jsem ho slyšela jakoby z dálky, že něco říká. Pak to přešlo a začla jsem zvracet. Doteď nesmírně oceňuju, jak se o mě postaral.
No prostě víkend jak vyšitej.
Ve středu mě z nemocnice vykopli se slovy "když už Vás nic nebolí,tak půjdete domů",žádný vyšetření, odběr krve, nic....
Jediný pozitivní na celém pobytu byla péče sestřiček, všechny byly příjemné a milé. Jinak bych to tam asi nezvládla.
Každopádně, pokud bych šla na plánovaný zákrok, tak jedině do Svitav, s tím, že by mě operoval můj dr. - zvládl na mně už 2 laparky a plně mu důvěřuji, protože při té první si dal záležet a i přes náročnost operace (rozsáhlý zánět vejcovodů) to zvládl laparkou, takže mám na těle jen minimální jizvy, za což jsem mu neskutečně vděčná.
No a v akutním případě jako byl tenhle fakt nevím, protože i ve Svitavách jsou doktoři, kterým bych své tělo a svůj život rozhodně svěřovat nechtěla. ☹

Přeju aby ses brzo z toho dostala. Nemocnici a doktory si nevybereš. Mě v Kyjově sprasili laparku. Zůstalo mi povolené a s tím už se nedá nic dělat. S tím bych se ještě smířila. Ale to , že po jejich zákroku už nemám cyklus žádný tak s tím už ne. Před tím jsem měla sice nepravidelný, ale měla. Teď nemám žádný. Léčím se v CARu vše celkem ok, jen mi už nefungují vaječníky. A přitom všechno jinak ukázkové. No co se dá dělat. A jejich chování? Katastrofa. Primář namyšlený č*rák. A nikdo mi nic neřekl. Jak to dopadlo no prostě nic. A to mě strčili ještě na pokoj bez lampičky, zvonku a stolku. Takže jsem si sama nerozsvítila a ani jsem po operaci nemohla se napít no nic no. Ani na wc to bylo přes chodbu. Nakonec jsem se tam skoro vydala sama, kdyby v tom nedošla sestrička, která mě tam doprovodila. Na dotaz jestli by nám mohl někdo donést čaj tak řekli běžte si sami. A pak mě druhý den vyhodili, že mají plno. No katastrofa. Už tam nikdy nikdy nejdu!!! Takže je to strašně o štěstí na koho narazíš. A pokud máš možnost, že tě může operovat tvůj doktor, kterému věříš, tak bych do toho šla vždycky.

18. bře 2013

@nikolav to je strašný.☹ Kvůli čemu jsi šla na laparku? Proto píšu, že při plánovaným zákroku bych šla k tomu svýmu, jenže když je to akutní, tak si nevybereš a musíš se svěřit do ruk tomu, co zrovna slouží. ☹ Ale na péči si fakt stěžovat nemůžu, při příjmu mě dali na pokoj,co byl nejdál od sester, protože měl wc na pokoji,tak abych to neměla kvůli bolestem daleko (stejně jsem nebyla, protože jsem skoro nic nepila a pak už jsem nemohla) a po operaci mě sestřička dala na pokoj, co k ní byl nejblíž, protože u mě strávila skoro celou noc, po dokapání poslední krve se mnou byla na záchodě a když jsem pak šla k ránu sama, tak mě zahlídla a hned přiběhla a stejně mi pomohla, i když mi bylo už docela fajn. Takže péče vážně super. Jen ti doktoři stáli téměř všichni za ho*no! ☹

18. bře 2013

@martina_81 Byla jsem tam kvůli podezření na endometriozu. Ale tu jsem vůbec neměla. Nenašli nic. Šla jsem tam proto, protože před ní jsem brala HA a měla jsem strašné bolesti břicha několik měsíců. A doktor mě tam poslal. No a nakonec to bylo tou antikoncepcí. A teď lituju toho, že jsem vůbec brala HA. Akorát tenkrát jsem byla blbá, když jsem souhlasila s jejich braním. Doktorka moje bývalá dávala plošně všem, které neměly pravidelný cyklus. No a teď už nemám žádný.

18. bře 2013

@nikolav takže to bylo úplně zbytečný a ještě Ti to ublížilo? ☹ Tak to je teda hnus. Psala jsi, že se léčíš v caru, takže se to dá nějak zachránit? Kolik Ti je?

18. bře 2013

Niektorí doktori su fakt ako masiari !!!oni to proste robia bez citov a vobec ich nezaujma jak sa pacient psychicky cíti..a pritom tak radi by sme chceli milý prístup:(

18. bře 2013

Já jsem byla v nemocnici s podezřením na mimoděložní před Vánocemi. Nakonec teda všechno dobře dopadlo, prcek byl jenom malý a ještě nešel vidět, ale byl to hrozný zážitek. Dodám, že nemocnice v Přerově, tak taky nemá zrovna dobrou pověst. Chovali se tam ke mně, jako bych je obtěžovala, když jsem přišla s krvácením. Odpozorovala jsem, že čím starší sestra, tím protivnější, životem otrávená. Když mě potom pustili (stále ještě nebylo nic vidět), šla jsem mezi svátky na kontrolu. Ta doktorka, co tam byla i poprvé, tak zase nic neviděla a chtěla mě posílat na revizi, aniž bylo něco v děloze nebo mimo ni. Zavolala si kolegu a ten viděl hned embryonální akci v děloze, byla jsem 6+4tt a odeslal mě jako normální těhotenství zpět k mému gynekologovi. Ta mladá kráva se ani neomluvila, neřekla nic. Normálně by mě poslala na potrat a hotovo. Nechci na to už myslet, ale nemocnici mám asi 200m od domu a každý čeká, že tam budu rodit, protože všichni máme takový kousek, já si tím ale nejsem jistá po takových zkušenostech.

18. bře 2013

přístupy některých lékařů nás prostě nepřestanou překvapovat, nechápu proč raději nedělají ty automechaniky a byla by spokojenost na všech stranách. Je mi moc líto, co se ti stalo, je to hrozný takhle a ještě ten přístup. Držím palce u dalšího pokusu a s dalšími snad už lepšímí lékaři.

18. bře 2013

@martina_81 To nevím jestli se to dá nějak zachránit. Na Clostil ani Tamoxifen jsem vůbec nereagovala. Vajíčka mám to ano. Ale nedozrávají. Ani po stimulaci léky. Teď ve čtvrtek jdeme na konzultaci co dál. Asi jsou už na řadě injekce. A uvidí se jak a jestli na ně budu reagovat a podle toho se to bude asi řešit dál. Manžel má nadprůměrné spermio naštěstí takže asi zkusíme IUI a pak se uvidí. Ale vše hlavně záleží na mě jak budu reagovat. A je mi 21 let. V říjnu letos 22.

18. bře 2013

@sandrakolecarova Taky máme Kyjov nemocnici nejblíž. Ale nejdu tam! Půjdu jinam. Ať už Uherské Hradiště, Kroměříž, Vyškov, Brno. Ale do Kyjova nikdy už s ničím! Nemám zkušenost jen sama se sebou. Ale pracuju jako pečovatelka v domově pro seniory a jezdím i jako doprovod a tak. A nebo když se někomu něco stane, např. mozková tak ho šupnou na pokoj a nic s ním nedělají a nechají ho zemřít :-/ . Ani vyšetření nedělají nic. Je to smutné, ale je to tak ten jejich otřesný přístup.

18. bře 2013

@sandrakolecarova to jsi teda měla velký štěstí, že to tak dopadlo. A rodit bych šla taky asi jinam, nedivím se Ti.
@nikolav tak naštěstí jsi mladá a netlačí Tě tolik čas, zadaří se, neboj. Taky se to snažím nevzdávat. Jen to nějak nechápu - kdyby Ti po injekcích dozrávaly vajíčka, tak snad IUI ani nepotřebujete,ne? Když má manžel nadprůměrné spermio. Nebo proč by Ti dávali ty injekce?

18. bře 2013

@martina_81 Dávali by mi je na stimulaci aby ty vajíčka dozráli. A když už do sebe budu něco píchat tak půjdu asi do IUI a pojistí se to i snažením doma samozřejmě. Mladá jsem o to víc mě to snad i štve. Že mladá a nefunkční.

18. bře 2013

@nikolav jo aha, tak už to chápu. No já jsem dopadla stejně. ☹ Ve 20ti jsem měla zánět vejcovodů a jelikož jsem měla gynekologa kreténa, kterej řekl, že jsem něco blbýho snědla, tak jsem s tím chodila tak dlouho, že jsem málem umřela a zánět jsem měla rozlezlej všude možně, takže 1 vejcovod mi vzali a druhý zůstal nefunkční. Taky jsem z toho byla totálně hotová, takže chápu, jak Ti je.☹ A od loňskýho roku řešíme ivf.

18. bře 2013

@martina_81 Nevím ti doktoři asi na to serou. Taky jsem z toho byla v šoku, když jsem si myslela jak pěkně nebudu reagovat a tam mě vyvedli z omylu bohužel. No a jsem zvědavá na ty injekce. Doufám, že na ně budu reagovat. Když ne tak by mi nezbylo asi nic jiného, než ivf s dárkyní a nevím jestli na to bych měla. Nic proti dárkyním to ne, ale musela bych se s tím asi nejdřív smířit.

18. bře 2013

Berusko to je strasny.. :( ja nevim fakt, posledni dobou mi prijde ze jim fakt clovek musi zaplatit aby pomohli.. Ale ja to neumim..

18. bře 2013

Moc mě mrzí, jak to dopadlo. O to horší je to zkušenost, že se člověk nesetká s lidským přístupem :( Přeju, aby další pokus byl úspěšný a abys už narazila jen na samé příjemné doktory!

19. bře 2013

@nikolav Ono je to těžký, já z toho tenkrát byla totálně v pr*eli, když mi oznámili, že prostě nebudu moct otěhotnět. Po čase jsem se smířila s tím, že ivf je moje jediná možnost, jak se pokusit o dítě. Do minulého roku jsem si myslela, že ivf se týká převážně jen takových, jako jsem já, co nemají vejcovody apod., ale když jsem pak viděla všechny ty mladý holky v čekárně, kdy jejich problém byl převážně špatný spermio partnera, tak jsem nechápala. A co myslíš? Zjistili jsme, že i kdybych byla naprosto zdravá, ivf by nás asi stejně neminulo, kvůli partnerově spermiogramu.☹ Takže určitým způsobem jsem byla ve výhodě, když to tak blbě řeknu. Necpala jsem se 10 let zbytečně antikoncepcí a byla jsem ušetřená zbytečnýho snažení. Přeji Ti hodně štěstí a jestli můžu, dám si Tě do přátel, ráda bych "sledovala", jak se Ti daří.🙂
@malinka_02 oni pomohli, jen ten přístup byl horší. ☹ Co Ty, nic nového?
@radus_2011 díky, aspoň že v caru jsou doktoři super a ten přístup je tam o něčem jiným.

20. bře 2013

@martina_81 Určitě. Taky budu ráda vidět jak pokračujete. No je to všechno o přístupu doktorů. Ta kráva mi dala na tu MS nepravidelnou HA. No a po čase mě začaly ty křeče. A ty se stupňovaly. A nepátrala po příčině a jen mi řekla, že bych měla jít k psychiatrovi a ne k ní. A tak jsem odešla no. A další doktoři dva taky na to nedošli a až tento, mimochodem šestý doktor, začal něco dělat. No a tak jsem dopadla. Nikdy by mě nenapadlo, že ve svém věku to nepůjde natož tak, že skončím v CARu. Naštěstí má manžel spermio nadprůměrné. Tak z toho jsem si aspoň oddychla. Ale já nefunguju no. Snad to opraví 🙂 musíme doufat, že se to povede. Zítra jdeme na konzultaci a dozvíme se co dál no.

20. bře 2013

@nikolav To jsme teda dopadly.☹ A pak mě může vytočit, když tady nějaká pipina napíše, že se po třech měsících snažení konečně ( ! ) zadařilo. No hrůza. Já jsem teď zvědavá, kdy nás nechají jít na další transfér, máme "ještě" 3E. Jj, musíme doufat, že i nám se zadaří. Tak zítra hodně štěstí.😉 Chodíš do nějaké diskuze, ať to tady neplácáme pod článkem? 😀

20. bře 2013

@martina_81 Chodím do Reprofit Brno. Ale klidně si můžeme psát zprávy. No taky mě to vytočí. A nejhorší jak jedna holka co znám tak mají chlapečka už no a mají hypotéku 3 miliony barák nedostavěný a totálně bez peněz, protože ona nepracovala ani před těhu a teď čekají další a ta co měla za hysteráky a třetí měsíc otěhotněla od té doby co se začali snažit. To by mě úplně brali čerti!!! No a kdy jste byli na posledním? Jsem zvědavá co bude zítra no. Nejhorší je to čekání na to co bude.

20. bře 2013

@nikolav Ty jsi ten článek nečetla? 😀 1.února. Jj, to čekání je vždycky nejhorší.☹ Kdyžtak napiš v tom Reprofitu a já se tam vetřu.😉 A nebo do IP.

20. bře 2013

@martina_81 Četla, ale už jsem si to nepamatovala 😀 já su strašná fakt. Nějak podvědomě vím, že jsi těhu, ale v té rychlosti jsem si to neuvědomila. No já napíšu do IP 🙂

20. bře 2013

@nikolav Už nejsem těhu..... ☹

20. bře 2013

Začni psát komentář...

Odešli