martindurina
24. črc 2014

DOMOV – Děti, otcové a matky o vývoji

V rámci Institutu dětí, mládeže a rodiny působícím pod Fakultou sociálních studií Masarykovy univerzity se nyní rozjíždí výzkum sledující rodiny od třetího trimestru těhotenství minimálně do tří let věku dítěte. V poslední době došlo k mnoha změnám v prožívání těhotenství a mateřství u obou partnerů (například více otců na rodičovské dovolené) apod. Je proto potřeba zjistit, jak tyto změny vypadají a jaký mají dopad na prožívání členů rodiny.

Čekáte Vy nebo Vaše partnerka dítě ve třetím (případně na konci druhého) trimestru těhotenství? Podělte se s námi o své zkušenosti. Ukažte nám, jak to máte vy. Pomožte nám zachytit prožívání rodičů v dnešní době. Můžete tak posunout poznání zase o kousíček dál.

Jak by to konkrétně probíhalo? Pokud byste měli zájem se do výzkumu zapojit, můžete se zaregistrovat na stránkách výzkumu: Projekt Domov. Zaregistrovat se můžete sám/a nebo s partnerem/partnerkou. Každé 3-6 měsíců až do tří let věku dítěte by Vám přišel dotazník, který byste vyplnili z domova. Pokud byste chtěli z výzkumu kdykoliv odejít, můžete tak učinit bez oznámení a bez udání důvodu – prostě jen nevyplníte dotazník. Celý výzkum je ANONYMNÍ.

Výzkum má i své facebookové stránky: DOMOV – děti, otcové a matky o vývoji, na které se můžete přidat a sledovat na nich různé zajímavosti týkající se těhotenství a výchovy dítěte, které tam pravidelně přidáváme. Na těchto facebookových stránkách se dozvíte také o cenách v TOMBOLE, která probíhá v rámci výzkumu. V současné době můžete odpovědět také na anketu, které věci by se Vám v tombole líbily. Zatím jsou tam například deskové hry nebo oblečení pro děti.

O zjištěních Vás budeme pravidelně informovat i zde na Modrém koníkovi. Maminka, která se věnuje projektu, tady na koníku je mavega

Martin Ďurina
Modrykonik Team

Začni psát komentář...

Odešli