icon
12 / 19
Čokoládový dort z červené řepy
avatar

EXTRA ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK z červené řepy k nedělní kávičce.

Dneska mám pro vás zase jeden výborný recept na zdravější mlsání

Recept na cca 13 porcí (dortová forma 28 cm):

120 g ovesné mouky (Mlýn Pohronský Ruskov – koupila jsem v Tescu)

4 vejce (zvlášť bílek a žloutek)
350 g červené předvařené řepy nastrouhat (já použila značku Huercasa z Lidlu)

50 g mletých mandlí (můžete nahradit vlašskými ořechy nebo mletými vločkami)

1 kypřící prášek do pečiva

70 g řepný cukr

40 g Holandské kakao (např. Dr. Oetker)

70 ml polotučného mléka (může být i rostlinné)

poleva:

1 ks (100 g) 70% čokoláda

2 lžíce (cca 20 g) zakysané smetany

Smícháme všechny ingredience na korpus kromě bílků. Bílky si vyšleháme v tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do formy a pečeme na 180 °C cca 45 minut ( propečení vyzkoušíme špejlí).

Jakmile dort vychladne polijeme připravenou polevou – rozpuštěná čokoláda se zakysanou smetanou.

Nutriční hodnota na 1 porci (80 g)

Energie: 734 kJ; tuky: 8 g; sacharidy: 17; bílkoviny: 7 g

pro porovnání

nutriční hodnota čokoládového dortu z cukrárny (80 g):

Energie: 1256 kJ; tuky: 14 g; sacharidy: 41; bílkoviny: 4 g

Dobrou chuť!!

Odpověz
21. únor 2021