1 / 1

    Tu jsme měli 🙂

    30. lis 2016

    Krásně napsané 👏, jen by mě zrovna zajímalo to pokračování o nošení, já tedy nenosím, ale kolikrát jsem o tom četla, jak je to úžasné, ale spíše mě to donutilo přemýšlet, že dítě je pořád svázané, nemůže se uvolnit a navíc ta vertikální poloha, kterou označují, že při správném úvazu je přirozená, jako u maminky v bříšku - vždyť přirozená poloha u maminky v bříšku je hlavou dolů od určité fáze těhotenství a ještě k tomu je dítě nadnášeno vodou, tak co je na tom stejného?

    30. lis 2016

    @marketa2016 mně třeba sestra (je fyzioterapeutka) říkala, že nošení (ale opravdu ve správném uvazu, že bez kurzu to nedoporučuje) je fajn, když má dítě třeba bolení bříška a máma jej nemůže chovat nebo když potřebuje mámy přítomnost a ona třeba musí uvarit či tak, prostě chvilková záležitost, že na území Evropy se už několik staletí nenosilo, děti byly v kolébkách (na rovném) nebo v některých oblastech zavěšené v takových koupacích sítích. Že na nošení jsou přizpůsobeny spíše africké děti a děti ze zemí, kde i v nedávné době nebo současné dětem hrozilo, že když jej matka polozi, že jej něco sežere. Takže mi říkala, at jdu na kurz, ať mne to odborník naučí a ať si nosím, ale opravdu spíš výjimečně, že je lepší mít dítě na rovném, nejlépe na hemi na teplé dece, že má prostor a možnost se pohybovat, jak mu to momentální vývoj dovolí. Je to jeden z názorů, nevím, jestli je to pravda, ale mně se to jeví logicky a držela jsem se toho

    1. pro 2016

    @dandah toto se mi zdá také logické...ale v dnešní době se člověk setkává s tím, že na rady opravdových odborníků málokdo dá a spíš se obrací na někoho, kdo si přečetl pár článků nepodložených informací (jednou jsme se setkala s názorem, že když ortoped mamince nedoporučil časté nošení v šátku, protože to není vhodné pro vývoj, tak byl hned osočen, že přece o nošení nemůže nic vědět, tak kdo jiný by to měl posoudit něž ortoped?)

    1. pro 2016

    @marketa2016 já se držím zásady, že sehi moc škodí nebo-li všeho s mírou. A taky každé dítě je jiné. Můj syn se nosit nechtěl, bavilo hi to na zemi i v kočárku, tak jsem to nehrotila. V noci si ale mou blízkost vybíral tím, že spal s námi v posteli. Některé děti potřebují být s mámou v jednom kuse, tak proč jim tom bránit? Každá máma se na konec rozhodne srdcem, i když je to třeba blbost. Nikdy bych se ale neodradila proti dr.,kdyby mi řekl své obavy. Zkusila bych vyhledat jiného odborníka, jak to vidí on (třeba fyzioterapeuta nebo podobně, kdyby se mi nezdál ortoped). Ale těm "zabejčeným" se sotvs kdy něco vysvětlí

    1. pro 2016

    @dandah jj přesně všeho moc škodí. Ale hlavně, že jsou dítě a máma spokojeni, každý si to stejně bude dělat nakonec podle sebe.

    1. pro 2016