mikina_ii
2. pro 2019
623 

Adventní putování s dětmi

Adventní doba u nás není tak docela o nákupech, vánočním stresu ani o úklidu (jo, to je fakt😀). Rádi ji trávíme spolu. Tak tady je pár tipů, kam vyrazit!

Vánoční ZOO ve Dvoře

Jezdíme tam celý rok, takže o Vánocích by byla škoda vynechat! Vánoční ZOO začíná ve Dvoře 14. prosince 2019. V tento otevírací den je v ZOO připravena dílna, kde si děti mohou vyrobit vánoční ozdoby a celá rodina pak načerpat vánoční náladu - ZOO bývá velmi hezky nasvícená a vánoční baobab je už klasika🙂. Až do 5. ledna je prodloužená otevírací doba a snížené vstupné.

Čerti ve věži

Nemáte-li objednanou čertovskou návštěvu až domů, můžete využít možnost podívat se na čerty v Bílé věži. 5. 12. 2019 budou čekat na děti od 15 do 19 hodin. A nebudou sami - potkáte určitě i Mikuláše a anděla. Básničku s sebou🙂. 

Vánoce na Hrádku u Nechanic

30. 11. - 15. 12. 2019 jsou dveře Hrádku u Nechanic otevřeny pro všechny, které zajímá trocha vánoční historie. Jak asi slavili lidé Vánoce dřív? Co se dávalo na stromeček a co se večeřelo? To všechno se dozvíte ve vánočně vyzdobených interiérech zámku. A pozor - podávat se bude i pravý anglický punč. To k té dospělácké části🙂. Před návštěvou doporučujeme mrknout na otevírací dobu.

Vánoční skanzeny

14. - 15. 12. 2019 se Vánoce rozvoní také ve skanzenu v Krňovicích. Pro děti budou připravené dílničky, kde si budou moci vytvářet vlastní ozdoby, zdobit perníčky, malovat na keramiku nebo třeba na sklo. Prima náplň na předposlední adventní víkend. A jestli vaše dětičky skanzenové Vánoce baví, pak můžete zajet také na Veselý kopec. Tam začíná vánoční výstava 30. 11. a potrvá až do 8. 12. 2019. Doprovodný program bude, tak se informujte🙂. 

Betlém Třebechovice pod Orebem

Betlémy k Vánocům neodmyslitelně patří a jestli už máte dostatečně staré dítko, můžete ho pomalu začít seznamovat🙂. Toto místo je na to jako stvořené. My ještě plánujeme dát Kýškovi v nadílce od Mikuláše Kouzelné čtení Betlém, takže předpokládám, že následná návštěva nás nemine🙂. 

Vánoční trhy

Dá se říct, že ať se první adventní víkend vrtnete kamkoli, neujdete rozsvícení vánočního stromku. V Hradci Králové proběhne 1. prosince a začíná se v 16 hodin na Masarykově náměstí. Vánoční trhy začnou 13. prosince a trvat budou až do 22. prosince. V loňském roce jsme navštívili s Kýšou trhy vůbec poprvé - na Staroměstském náměstí v Praze. Myslím, že letos to zopakujeme také tam. Máte-li podobný plán, můžete ho uskutečnit již v těchto dnech, a to až do 6. 1. 2020. A doporučuji mrknout na program - jsou tam skvělé akce přímo pro děti. 

Pokud víte o nějaké akci, která by nám neměla v žádném případě uniknout, podělte se s námi v komentářích pod článkem. Budeme za to moc rádi! A přejeme vám krásné čerpání adventní atmosféry🙂!

Začni psát komentář...

Odešli